Zwolse schaapskudde naar Stadshagen

Foto van auteur

Zwolle – Herder Tjitse Terpstra en zijn honden Jim en Mos hoeden samen de Zwolse schaapskudde. Vijf dagen per week vertrekken de 350 schapen ’s ochtends naar het Westerveldsebos, het Holtenbroekerbos en diverse graaslanden in Stadshagen. Woensdag worden de schapen te voet overgebracht van het Westerveldse Bos naar Stadshagen. De tocht zal ongeveer een uur in beslag nemen. De wandeling van herder en schapen start om ongeveer 14.30 uur in Het Westerveldse Bos en gaat via de Mastenbroekerbrug naar Breecamp Oost.

img_0593.jpg 
Foto’s:Cobie Uiterwijk

De begrazing door schapen is een duurzame manier om grasland te onderhouden. Het draagt bij aan de ecologische ontwikkeling van het landschap. De flora en de fauna ondervinden van schapenbegrazing geen nadelen. Ook gebruiken schapen geen fosiele brandstoffen. De schapen van de Zwolse schaapskudde zijn de Schoonebeeker Heideschaap. Dit is een zeldzaam ras.

img_0595.jpg 

 

5 gedachten over “Zwolse schaapskudde naar Stadshagen”

  1. laat die beesten maar mooi in stads hagen blijven kunnen wij weer normaal wandelen in het westerveldse bos, wat een schijtbeesten

  2. Helemaal eens met Ceesje.
    Wees gewoon blij dat dit allemaal kan in Zwolle. Ik denk dat zekers beter op zijn zolderkamertje kan blijven typen, dan loop je geen enkel risico. Of ga wandelen in de Ikea, daar zijn alleen nep-beesten.
    Want ik kan mij nmlk niet voorstellen dat zijn/haar wandelingen veel voorstellen, aangezien hij/zij nog geen schaapje kan verdragen.

  3. zo jammer dat dan mensen wel mogen klagen over de poep van honden en niet over de poep van de schapen die echt meer poep op de paden en wegen achter laten dan honden, en laat mij dan maar lekker een zeiker wezen

Reacties zijn gesloten.