Naar school bij Doen

Foto van auteur

Zwolle – Op maandag 4 september opent kindercentrum Doen haar deuren van de nieuwe kleutergroep! Kindercentrum Doen kiest voor een kleutergroep om aan te sluiten bij zowel de behoefte van de kinderen als de ouders. Door ons te verdiepen in de kleuterleeftijd van 4-5 jaar, kwamen wij tot de conclusie dat wij een tegengeluid moeten bieden tegen de veelal cognitieve scholing bij kleuters. Doen laat het kind doen waar hij/zij goed in is; Kind zijn! Wij richten ons hierbij op de speerpunten vrij spel en natuur.

Deze twee speerpunten zijn volgens diverse onderzoeken zeer belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De rechterhersenhelft (het droombewustzijn) en de linkerhersenhelft (het denkbewustzijn) dienen evenwichtig te zijn om zo een onderzoekende en zelfverzekerde houding te creëren die zo belangrijk is. Door middel van onderwerpen (welke de kinderen zelf bepalen) en werkjes, zorgen wij voor een uitdagende leeromgeving afgestemd op het niveau van het kind waarbij spelend leren centraal staat.

Bij Doen leren de kinderen niet te spelen, maar spelen de kinderen om te leren. Dit alles gebeurd in een veilige vertrouwde omgeving met ruimte voor het kind met één vast gezicht en groep van maximaal 10 kinderen. DOEN zorgt voor een evenwichtige en natuurlijke basis voor het verdere verloop van de ontwikkeling van kinderen.
Voor nu en voor later.

2 gedachten over “Naar school bij Doen”

  1. @ Re, volgens mij wordt er in de titel verwezen naar “het naar school gaan” en wordt het “een nieuwe kleutergroep genoemd”. Je mening zou kunnen kloppen maar is niet van toepassing op dit artikel.

Reacties zijn gesloten.