Vredesweek: Koetsveld & Odaci in Oosterkerk

Foto van auteur

Zwolle – Koetsveld & Odaci vertellen op donderdag 21 september in de Oosterkerk over hun vriendschap als christen en moslim. Ruim zeven jaar trekken zij samen op met publicaties, lezingen en zo nu en dan een bijdrage in de media. De twee Tukkers komen naar Zwolle in het kader van de Vredesweek. De avond begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. Herman Koetsveld is protestants predikant in Hengelo. Enis Odaci is verkeerskundige en oprichter van de stichting Humanislam. Hij woont in dezelfde stad. Ze kwamen elkaar op het spoor via het ‘Manifest van Advent’. Daarin spraken veertig Twentse predikanten zich uit tegen de verharding van het maatschappelijk debat en het wegzetten van bevolkingsgroepen. 

koetsveld__odaci_-_3000_x_2000_pixels.jpg

Het duo gelooft in ‘de taal van het vertrouwen’. Die taal diepen zij op uit hun eigen traditie, christelijk en islamitisch. Het is de taal die mensen aanspreekt op hun bronnen van hoop en liefde. Het is de taal die de morele keuzes scherp houdt. Aan de hand van persoonlijke ervaringen én de actualiteit vertellen Koetsveld & Odaci hun verhaal en gaan ze in gesprek met de aanwezigen. De bijeenkomst maakt deel uit van het programma van Vorming & Toerusting van de Oosterkerk en tevens van het programma van de Vredesweek 2017 in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Vredesweek: Koetsveld & Odaci in Oosterkerk”

 1. De gruwelijkheden uit het leven van mohammed zijn niet te vergeljken met Jezus. Daarom zal het niet verenigbaar zijn en steeds meer mensen laten zich hierover informeren.

 2. Gelovigen die praten over vrede en vrienden, laat me niet lachen!

  Als er iets is waardoor er geen vrede (en vrienden) in de wereld zijn, al duizenden jaren lang, dan is het wel door gelovigen die allemaal denken dat hún geloof de enige en de juiste is en elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

  Als we nu elkaar eens zouden kennen zonder geloof, gewoon dat we allemaal aardse mensen zijn, dan zou de wereld er een stuk mooier uitzien en hebben we helemaal geen ‘hemel en hel’ meer nodig.

 3. Uit al die buitenlanders is tot nu toe helemaal niks terecht gekomen en dus kunnen ze van mij allemaal teruggestuurd worden naar thuisland.
  En als er per ongeluk kinders hier in Nederland geboren en opgegroeid zijn moetern ze ook terug.

  Zo denk ik erover. ‘
  Of anders het gas derop!!

  Moslims Bah vies volk.
  Meegemaakt in Uruzgan dat we een schoolgebouw moesten bouwen en toen het af was werd het inderdaad als schoolgebouw gebruikt maar ook om de kinderen savonds in de kont te neuken.
  het geschreeuw was niet van de lucht
  laat ik het daarbij maar houden.
  Aangifte doen kon/mocht niet van de Kon. Mareschaussee, ligt politiek gevoelig he!

  Achterlijk volk die Moslims, niet meer van deze tijd, die leven 1000 jaar achter ons de westerlingen.

 4. Oh help! Een gematigde moslim! Dat kan niet! Dat mag niet!! Snel, ontken dat hij bestaat!! *phew* Gelukkig, ons xenofobe wereldbeeldje is gered.

 5. Zo voor boekenkast is het makkelijk praten en dromen.
  De islam streeft naar wereldoverheersing en men zal niet eerder tevreden zijn dan wanneer de hoofden van alle niet moslims zijn afgehakt. Wijn zin slechts honden namelijk. Blijft u lekker dromen voor uw boekenkast. Wij gaan ons verdedigen tegen de islam.

Reacties zijn gesloten.