Nieuwe piano houdt Zwols koor gaande

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – ‘Popsongs voor 65-jarigen.’ Zo noemt Marja Karenbeld het repertoire van het Zwolse seniorenkoor The Second Voices. Dinsdag 26 september 2017 begonnen ze het nieuwe seizoen, met een nieuwe piano. Het koor kocht deze met een financiële bijdrage van De Gasthuizen.

piano.jpg

The Beatles, musicalnummers en oude popliedjes. Ze zingen het allemaal bij The Second Voices. Het doel is vooral om plezier te hebben en van de muziek te genieten. ‘Het is voor ons allemaal een hobby. Al neemt dat niet weg dat we serieus bezig zijn met de zang’, zegt Karenbeld. ‘We geven dan ook ieder jaar een voorjaarsconcert.’ Toen het koor 16 jaar geleden ontstond, schonk een bekende een oude piano. ‘Die piano heeft het al die jaren volgehouden, maar dit jaar was het toch echt tijd voor vervanging. En zonder piano repeteren is geen optie; als vierstemmig koor hebben we de muzikale begeleiding nodig’, legt Karenbeld uit. ‘We hebben een betaalbare, goede tweedehands piano gevonden. We zijn er ontzettend blij mee. Dankzij de bijdrage van De Gasthuizen konden we hem bekostigen.’

 

Om het koor op volle sterkte te houden, zijn nieuwe leden welkom. ‘Zij moeten zang- of koorervaring hebben en komen op auditie bij de dirigente die ons koor begeleidt’, zegt Karenbeld. Voor meer informatie verwijst ze belangstellenden naar www.thesecondvoiceszwolle.nl.
Iedere dinsdagmiddag, van 14.00 tot 16.30 uur, komen de leden bij elkaar in wijkcentrum de Wijenbelt in de Zwolse wijk Berkum. ‘We zijn allemaal 60-plussers. De meesten zijn nu een jaar of 75.’ The Second Voices ontving van het Zwolse fonds De Gasthuizen een bijdrage voor de nieuwe piano. De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.