Workshops in Week van de Opvoeding

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Wat is opvoeding of nog belangrijker wat is goede opvoeding? Durf jij weleens buiten de lijntjes te kleuren? Omdat dat beter bij jou en je kind(eren) past? Van 2 oktober tot en met 8 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Een jaarlijks terugkerende week waarin aandacht wordt besteed aan alles wat met opvoeden te maken heeft. Dit jaar is het thema ‘buiten de lijntjes’.

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich weleens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig tekortschieten. Soms zitten de oplossingen in een onverwachte hoek en loop je daar tegenaan door ‘out of the box’ te denken en ‘buiten de lijntjes’ te kleuren. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften, niemand hoort in een hokje.

Hoe zie jij opvoeden als ouder en medeopvoeder? Bewandel je weleens een ander pad dan gebruikelijk? Voor iedereen kan dit anders zijn, voor sommigen is je kind door de modder laten glijden heel erg buiten de lijntjes en voor een ander is dat je kind begrenzen in het gebruik van (sociale) media, of midden in de nacht de sterrenhemel bekijken. Hier is geen pasklaar antwoord op en bovendien is dit voor iedereen anders. Daarnaast heeft iedere leeftijd en ieder karakter ook iets anders nodig. Kortom er is geen goed of fout en er zijn misschien nog wel meer vragen hierover dan antwoorden. Maar is het niet waardevol om juist deze vragen met elkaar te delen? In alle stadsdelen in Zwolle worden verschillende, gezellige activiteiten en leerzame workshops georganiseerd. Het complete aanbod staat op www.stadskids.nl en op www.facebook.com/stadskids

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)