PEC Zwolle pakt zege in knotsgekke slotfase

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle -PEC Zwolle heeft de ongeslagen status in thuiswedstrijden behouden. Zwolle heeft het thuis traditioneel lastig met FC Groningen, zo ook deze editie. Op basis van vechtlust en het betere spel maakt de ploeg van trainer John van ’t Schip tot twee keer toe een achterstand ongedaan en wint het in de absolute slotfase (3-2). ,,Het spel kan veel beter, maar ik ben blij dat we gewonnen hebben", vertelt trainer John van ’t Schip.

img_6421.jpg

Het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen kende een flitsende openingsfase, met een handvol kansen voor de thuisploeg. Stef Nijland, die in de spits de voorkeur kreeg boven Piotr Parzyszek, stuitte al binnen drie minuten op doelman Sergio Padt. Niet veel later kon hij opnieuw uithalen, omdat Padt een rebound moest toestaan op een schot van Younes Mokhtar. Ditmaal was een Groningse verdediger hem te vlug af. Toch mocht Nijland na twintig minuten spelen zijn doelpunt meepikken. Hij stond op de juiste plek om de bal tegen de touwen te schieten, nadat Padt een schot van Youness Namli niet onder controle kreeg en de bal via Mokhtar voor de voeten van de spits belandde. ,,In die fase speelden we heel goed, voor de passing was goed voor elkaar", vond trainer Van ’t Schip.

img_6400.jpg

img_6360.jpg
img_6415.jpg

De treffer van Nijland was de gelijkmaker, omdat Ritsu Doan even daarvoor de score had geopend namens de thuisploeg. Hij stond op de juiste plek om de bal achter doelman Diederik Boer te werken. Zo flitsend als die eerste twintig minuten werd het in die eerste helft niet meer. Zeker in de laatste tien minuten voor rust werden de Groningers steeds gevaarlijker en stokte het Zwolse aanvalsspel. Alleen aanvoerder Bram van Polen was namens PEC Zwolle nog een keer dichtbij een doelpunt. 

img_6388.jpg

Direct na rust was het opnieuw Zwolle dat uit de startblokken schoot, maar waren het de Groningers die weer op voorsprong kwamen. Doelman Boer dacht de kopbal van Tom van Weert, uit een hoekschop, voor de lijn te keren. Grensrechter Dobre en scheidsrechter Pol van Boekel waren echt gedecideerd en keurden de treffer goed. Zwolle was even van slag, maar kwam via Ryan Thomas andermaal langszij. Na een kopbal van Nicolas Freire was het Thomas die de bal in de kruising joeg. Het spel golfde op en neer, maar toen Tom van Weert Dirk Marcellis onderuit schopte en een rode kreeg rook Zwolle dat winst nog mogelijk is. ,,Twee keer terugkomen heeft ons veel energie gekost. Onze wissel pakte goed uit. Daar moet je ook geluk mee hebben", vond de Zwolse trainer. Hij doelde onder meer op invaller Piotr Parzyszek, die de bal in blessuretijd terugkopte op Mokhtar. De linksbuiten aarzelde niet en schoot de bal snoeihard in het doel. Het MAC3PARK stadion ontplofte en een waar volksfeest brak uit doordat de vierde opeenvolgende thuiszege een feit was. ,,Dit is heerlijk", glunderde matchwinnaar Younes Mokhtar.

Na de interlandperiode gaat PEC Zwolle op bezoek bij Feyenoord. Op zaterdag 14 september wordt er om 20.45 uur afgetrapt in De Kuip.

PEC Zwolle – FC Groningen 3-2 (1-1).
Toeschouwers: 13.160
Scheidsrechter: Van Boekel
Gele kaarten: Van Polen, Boer, Namli, Ehizibue (PEC Zwolle), Idrissi (FC Groningen)
Rode kaart: 87. Van Weert (FC Groningen)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen, Bakker (60. Dekker), Thomas, Namli, Saymak (90+2. Parzyszek), Mokhtar, Nijland (70. Ondaan)

FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Reijnen, Warmerdam, Bacuna (88. Hrustic), Jenssen, Doan, Idrissi (90+3. Drost), Van Weert, Mahi

Scoreverloop:
15. Doan 0-1
19. Nijland 1-1
55. Van Weert 1-2
60. Thomas 2-2
90+3. Mokhtar 3-2
Bron: www.peczwolle.nl

img_6450.jpg

img_6443.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

25 gedachten over “PEC Zwolle pakt zege in knotsgekke slotfase”

 1. Schitterende overwinning, maar voor de tweede week op rij maakt Boer weer een fout. Zo blijkt dat hij echt niet zoveel beter is dan vd Hart. En hij is ook maar een mens.

 2. @Leonardo, Boer is stukken beter, betrouwbaarder, mee voetballende keeper, brengt de bal veel sneller in het spel , penalty killer, en zoals jij zegt slechts 1 fout per wedstrijd?! Maar vd Hart kan alleen maar beter worden door trainingen met Boer.

 3. Vooral zo doorgaan met dat geprovoceer.
  Niet gaan huilen als het sportpark weer onverwachts bezoek krijgt net als met Whc.Dat doe je goed.

 4. @Leonardo67

  Hoezo maakt Boer een fout? Heb ik niet gezien in het stadion. Je bedoelt zeker de fout van Marcellis die bij de 5 meter de bal niet goed wegwerkte en waaruit vervolgens werd gescoord door de tegenstander.

 5. @Mike70

  Dat is geen fout van Boer. Dat kan een iedere keeper gebeuren vooral na de fout van Marcellis door de bal niet goed weg te werken. Ik vermoed eerder dat @Leonardo67 als promoter van van der Hart op wat voor een manier zijn gelijk wil krijgen en zoekende is naar eventuele fouten van Boer en dat wordt een heel moeilijke opgave voor hem.

 6. Beste Steven, ik promoot vd Hart helemaal niet, ik zie alleen dat Boer ook niet zonder fouten is, een bal door de benen van een keeper is een blunder, klaar. De week ervoor tegen VVV ging er een vrije trap in, die Boer ook had moeten kunnen hebben. Boer is zeker beter dan vd Hart, maar het is ook weer niet zo dat er bij PEC een soort Buffon onder de lat staat.

 7. Off-topic maar toch:

  Mustafa Saymak en PEC Zwolle gaan de komende weken benutten om te praten over contractverlenging. De middenvelder sprak informeel al even met technisch directeur Gerard Nijkamp, maar verder is er nog niets concreet. ⤽Ik heb nog geen aanbieding gezien. Vanmiddag praat ik toevallig met mijn zaakwaarnemer⤝, vertelt Saymak na afloop van de vrijdagtraining.

  Saymak draaide er eigenlijk nooit omheen. Zijn contract loopt in de zomer van 2018 af en dus wilde hij PEC Zwolle, in de vorm van een transferbedrag, iets teruggeven. Om dat waar te maken, moest Saymak afgelopen zomer een nieuwe club vinden. Dat lukte niet, waardoor er op dit moment nog één noodgreep rest: de winterse transferperiode. Maar wat ook nog kan, is een nieuwe verbintenis. Saymak staat daar niet onwelwillend tegenover, al heeft de middenvelder wel meer eisen dan voorheen. ⤽De technische staf heeft al aangegeven dat ze graag zien dat ik mijn contract verleng. Ik heb er verder nog niet over gesproken, maar heb er wel mijn gedachtes over. De club en ik moeten er allebei voordeel van hebben. Dat er ook een stuk waardering in zit⤝, vertelt Saymak.

  Deze meneer Saymak vond het heel prettig dat PEC hem contractverlenging aanbood toen hij er zwaar gebleseerd uit lag. Toen kwam het meneer Saymak wel heel goed uit dat PEC zo loyaal aan hem was. Omgekeerd is die loyaliteit dus niet zoveel waard. Saymak is een uitstekende PEC speler, maar zeker geen speler die in buitenlandse competities potten gaat breken. Hij kan een voorbeeld nemen aan zijn teamgenoten Marcellis en van Polen. Prima clubspelers die ik nooit dit soort praatjes hoor of zie verkondigen.

Reacties zijn gesloten.