Bewonersbelang Deventerstraatweg niet blij met hoogbouw

Door Redactie

Zwolle – In een mail aan de gemeenteraad laat het Bewonersbelang Deventerstraatweg weten verontwaardigd te zijn over de hoogbouwplannen voor de spoorzone die op woensdagavond 15 november 2017 tijdens het Spoorcafé zijn gepresenteerd. In de mail wordt aangehaald dat deze plannen haaks staan op de in 2008 gedane toezegging dat de bouw niet hoger zou zijn dan de hoogte van de wijk. Daarnaast verwijt het bewonersbelang dat de gemeente laakt in open communicatie omtrent wijzigingen in het plan, en er geen duidelijke inspraak van bewoners meer mogelijk is sinds voor het Spoorcafé gekozen is als gespreksvorm. Er wordt aangegeven dat het het Bewonersbelang aan het hart gaat dat de Oude Spoorbrug bij de geplande hoogbouw aan het oog zal worden onttrokken. Afsluitend nodigt het de gemeente om in gesprek te gaan alvorens onherroepelijke plannen gemaakt worden.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Bewonersbelang Deventerstraatweg niet blij met hoogbouw”

  1. @Tess, als je zoekt op ontwikkelingen Spoorzone, dan kun je er heel wat over terugvinden.

    Zelf ben ik eens een keer bij het Spoorcafé geweest, maar bij veel mensen ontbreekt enig realiteitsbesef. Vooral maar in hun eigen straatje blijven denken en dat alles maar vooral moet blijven zoals het is, zonder na te denken over de toekomst en ontwikkeling van Zwolle. Het gebied bij de Deventerstraatweg is nu een allegaartje van sporen, een aantal hallen (Bristol, Boni, Harry’s Kringloophal) en vooral veel stukken niemandsland.

    Dit stuk leent zich er zeer goed voor om ontwikkelt te worden en je kunt geen garantie krijgen op je uitzicht. Dan moet je misschien 100 meter verder wandelen om de Spoorbrug te zien, maar deze mensen hebben vaak toch genoeg tijd, als je kijkt naar hoeveel tijd er wordt gestoken in het ‘dwarsbomen’ van de ontwikkelingen.

  2. @Historischbesef

    Ben ik met je eens. Men moet mee gaan in de tijd. Zoals het er nu momenteel aan de Deventerstraatweg uitziet, dan kan dit heden ten dage niet meer. Wanneer men van ruimte en uitzicht wil genieten, moet men niet in een stedelijk gebied wonen.

  3. de kamerverhuur bevindt zich in het 2e en 3e blok vanaf het station het 4 en 5 het grootse blok is geen kamerverhuur overigens is men niet tegen bebouwing men is tegen grootstedelijke hoogbouw wat absoluut niet past in een wijk als assendorp de voorkeur is een passende lage bebouwing met veel groen en extra parkeer ruimtes voor de toch al overvolle zijstraten van de Deventerstraatweg zodat daar wat meer leef ruimte ontstaat in dit zeer dicht bebouwde gebied

  4. @Rudi

    Voor een stationsgebied met het daaraan parallel gelegen Deventerstraatweg ziet er gewoon armoedig uit. Het stationsgebied heeft geen uitstraling voor een dynamische stad als Zwolle. Net wat @Zwollenaarffback zegt; The sky is the limit! Een stad moet meer aan hoogbouw doen, omdat er geen ruimte is, voor een overvloed aan groene zones. En vooral niet in een stationsgebied.

  5. Aanvullend op het bovengenoemde; Wil je van de rust en ruimtelijkheid genieten, ga dan niet in een stationsgebied wonen (al vanaf de 19e eeuw). Dat gebied was er al ruimschoots eerder, dan dat de klagers er van nu wonen. Voor die klagers; Jullie wisten dat toch wel, voordat jullie daar gingen wonen?

  6. Met de nadruk op grensDE, wat nu dus niet meer het geval is.

    Ik vind het ook wel weer typisch dat de Stentor een hele voorpagina van het Zwolle-gedeelte besteed aan drie mannen, die blijkbaar teveel tijd hebben en alleen maar vanuit eigen straatje kunnen denken, met de enige reden dat ze de Hoge Spoorbrug vanuit hun huisje kunnen blijven zien.

    Sorry hoor, maar dan ben je behoorlijk bekrompen vind ik en ik verwacht van de Stentor ook een verhaal van de jongeren die zitten te springen om nieuwe betaalbare woningen dichtbij het centrum en bij uitvalswegen. En dat zijn er wel wat meer!

  7. @Zwollee

    Met die opmerking benadruk ik in feite, dat mensen die destijds al in de buurt van het stationsgebied woonden in de 19e eeuw, al konden verwachten op het gebied ontwikkelingen dat er dingen zouden kunnen gaan veranderen in hun directe leefomgeving. Tja het heeft heel veel langer geduurd, maar nu is het dan zover, dat je heden ten dage bepaalde ontwikkelingen niet meer tegen kunt houden. Mensen wonend aan een direct parallel gelegen stationsgebied, zouden hier van op de hoogte gebracht moeten zijn, voordat men destijds daar hun woning kocht. Zij moeten niet een naïeve instelling hebben, dat daar nooit iets of zou kunnen gaan veranderen in de toekomst. Wanneer ze wat verder hadden nagedacht, dan hadden ze daar nooit moeten gaan wonen en zoals nu niet te hoeven demonstreren.

Reacties zijn gesloten.