Zwolle – De kandidatenlijst van de PvdA Zwolle voor de gemeenteraadsverkiezingen is op woensdagavond 29 november vastgesteld door de leden. Het is een fris en divers team met Zwollenaren uit de hele stad. De jongste kandidaat is 22, de oudste 67, het zijn 8 vrouwen en 8 mannen. Het is een mix van ervaren raadsleden en nieuwe gezichten. Lijsttrekker Eefke Meijerink heeft zin om de campagne in te gaan met deze groep: “Dit bevlogen team staat te popelen om verder te bouwen aan een socialer, mooier, groener en liever Zwolle.”
De eerste zes en een bekende hekkensluiter
Afgelopen september kozen de leden de huidige PvdA wethouder Eefke Meijerink al tot lijsttrekker. Na Meijerink staat op plek twee Youcef Ben Ali Ahlaq, bekend bij jong en oud en niet alleen omdat hij al eerder in de raad zat. Daarna volgt zittend raadslid Patty Wolthof op plek drie. Wolthof heeft zich de afgelopen jaren als raadslid onder meer bezig gehouden met wonen, cultuur en diversiteit. Eerste nieuwkomer is de 29 jarige Mart Oude Egbrink op plek vier. Op de vijfde plek treffen we het ervaren raadslid en huidig fractievoorzitter Jan Slijkhuis. De tweede nieuweling Selma Hoekstra staat op plek zes. Meijerink: “Alle verkiesbare kandidaten zijn nu door de leden gekozen. Ik kan alvast verklappen dat Nelleke Vedelaar onze hekkensluiter is, de andere lijstduwers zijn nog een leuke verrassing, zij worden later bekend gemaakt.”
Voorzitter kandidaatstellingscommissie over de lijst
De PvdA heeft op dit moment zes zetels in de Zwolse raad. De afgelopen maanden heeft een kandidaatstellingscommissie onder voorzitterschap van oud-wethouder Gerrit Piek een conceptlijst samengesteld. Gerrit Piek “Ik ben blij dat de lijst ongewijzigd is vastgesteld. We hebben gekozen voor een evenwichtige verdeling in leeftijd, diversiteit, ervaring en vernieuwing. We vinden het belangrijk dat ook de nieuwe kandidaten midden tussen de mensen in Zwolle staan, dat is gelukt en daar ben ik trots op!”
De vastgestelde lijst:
1. Eefke Meijerink
2. Youcef Ben Ali Ahlaq
3. Patty Wolthof
4. Mart Oude Egbrink
5. Jan Slijkhuis
6. Selma Hoekstra
7. Herman Sieben
8. Hennie van Schenkhof
9. Roberto Kist
10. Birgit Michies-de Roos
11. Zerin Arslan-Eralp
12. Hettie van Aalderen
13. Herman Hegeman
14. Ria Hegeman
15. Arter ter Veen
16. Hans Prakke
Lekker vangen en niks doen daar zijn ze goed in bij de partij van de aftreders.
Patty zou de enige zijn waar ik op zou stemmen, wanneer ik PVDA zou stemmen. De rest van de groep zie ik niet zitten. Te oud en onbekwaam.
Zij heeft een m.i. misselijkmakend betoog tégen Zwarte Piet via social media lopen spuien. Dat mag ze natuurlijk helemaal zelf weten, maar ik vind het wel zonde: voor mij een reden om haar niet meer op dit gebied serieus te nemen.
Hans, ze spreekt Frans en heeft nog wat geleerd ook. Dit is een slimme dame. De mening wbt Zwarte Piet, heeft niet iedereen zijn eigen mening?
Natuurlijk, daarom schrijf ik dat ze dat zelf mag weten, ik trek daar vervolgens voor mezelf conclusies uit. Overigens zijn er enorm veel slimme dames, ook vroeger bij mij op het Gymnasium, die ook de politiek zijn in gegaan maar juist kiezen voor het behoud van onze culturele identiteit en culturele weerbaarheid. Dat kan me persoonlijk meer bekoren.
Elk topic wordt aangegrepen voor een nieuw hoofdstuk in de ZP- discussie. Ik ben het eens met Hans van Eijsden dat personlijke opvattingen van kandidaat-raadsleden aanleiding zijn om wel/niet op diegene te stemmen. Ik zou met hem nog weleens de discussie aan willen gaan of de introductie van de roetpiet (past perfect in het hele Sinterklaasverhaal) niet juist bijdraagt aan behoud van onze culturele identiteit ( in brede zin). Voor mij zijn culturele weerbaarheid en aanpassingen aan de tijd en context juist onderdeel van onze culturele identiteit. ZP is dat niet.
Ik merk dat niet alle reacties door de moderatie komen. Deze wellicht ook niet. Mij is niet steeds duidelijk waarom, zeker niet wanneer ik zie welke reacties wel worden geplaatst. Heeft dat misschien ook met het pro-ZP standpunt van de redactie te maken?
Ik ben ZP moe.
Eens, en inderdaad, er lijkt een selectie gemaakt te worden van wat wel en wat niet geplaatst wordt in een bepaalde richting..