Bevrijdingsfestival Overijssel en Hedon intensiveren samenwerking

Foto van auteur

Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – Poppodium Hedon in Zwolle en Bevrijdingsfestival Overijssel intensiveren de samenwerking voor het komende jaar. Voor de aankomende editie van het Bevrijdingsfestival op zaterdag 5 mei zal Hedon-programmeur Erik Delobel de line-up samenstellenvoor het Hoofdpodium, Podium Abbott, SENA performers stage en de Deltion VIP Lounge. Beide partijen vonden elkaar bij eerdere edities van het festival al op promotioneel vlak en voor de opkomende bands van het SENA Performers Stage.

Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) en Hedon hebben al jaren een speciale band. Uitwisselingen vonden eerder al plaats op gebied van vrijwilligers, promotioneel vlak en de jaarlijkse bekendmaking van het festivalprogramma in Hedon. “De thematiek van het Bevrijdingsfestival, vrijheid als kostbaar goed, dragen we met Hedon een warm hart toe. We staan jaarlijks graag stil bij het gegeven dat we in vrijheid leven en in vrijheid van muziek mogen genieten. Wetende dat dat niet altijd zo vanzelfsprekend is”, aldus Hedon-directeur Anne Riemersma.

Het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland is altijd een belangrijke spil geweest voor de muzieksector. “Voor veel bands is BFO een belangrijke stap in hun muzikale carrière. Het zorgt voor een gezonde doorgroei van acts. Artiesten kunnen eerst hun plaat presenteren in de kleine zaal van Hedon voor de fans van het eerste uur, vervolgens het grote publiek vinden op BFO om later weer de grote zaal van Hedon te kunnen vullen. Dit zorgt voor een enorme impuls voor de muziekscene. Goede voorbeelden hiervan zijn acts als Chef’Special, Blaudzun, Kensington, Jett Rebel en meer recentelijk Paceshifters. Maar ook voor het succesconcept Singlefeestje was BFO erg belangrijk”, aldus Erik Delobel. “Bovendien geeft BFO mij als programmeur de mogelijkheid om acts naar Zwolle te halen die de capaciteit van zalen als Hedon en De Spiegel ontgroeit zijn.”

Festivaldirecteur Bevrijdingsfestival Overijssel Annemien Brugging is erg blij gebruik te kunnen maken van de expertise van Erik Delobel. “Als programmeur van Hedon heeft Delobel de afgelopen jaren flink naam gemaakt door een zo’n breed mogelijk spectrum aan artiesten naar Zwolle te halen. De stad heeft met Hedon een poppodium voor de meest uiteenlopende muziekliefhebbers en weet alle leeftijden te bedienen. Dit is ook altijd het uitgangspunt voor de programmering geweest van Bevrijdingsfestival Overijssel.”

Foto 1
Bevrijdingsfestival Overijssel en Hedon intensiveren samenwerking - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden