Lev-06 stelt zichzelf ter discussie

Foto van auteur

Het is niet zeker of Lev-06 de komende jaren actief blijft. De lokale partij is op 1 december 2005 opgericht als nieuwe politiek vereniging voor Zwolle. Ze gingen voor een levendige stad en streefden naar meer betrokkenheid bij Zwolle & de politiek, en hadden oog voor nieuwe ideeën en jonge mensen. De partij wilde creativiteit en originaliteit stimuleren. Op 7 maart haalde Lev-06  – net – geen zetel.

“Het is best moeilijk om nieuwe doelen te vinden en enthousiast te blijven, nu we niet in de raad zitten. Op de ledenvergadering van dinsdag 28 november stellen we onszelf daarom ook de vraag: hoe actief blijft Lev de komende tijd?”, zegt Lev op hun website. Lev hoopt op ideeën en inzet van leden en betrokken mensen, en ziet daarom uit naar een spannende bijeenkomst op dinsdag in het Vliegende Paard. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom.

11 gedachten over “Lev-06 stelt zichzelf ter discussie”

 1. Mijn naam is LEV Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  Tot de volgende gemeenteraadverkiezingen in 2010

 2. Nog g?©?©n jaar actief – en dan n?º al uitgeblust?
  En dan te weten – dat “Zwolle moet meer bruisen” h?©t speerpunt van deze politieke partij was.
  Maar goed dat ze niet in de raad zitten.
  Waar kan ik trouwens mijn reeds ingeslagen bruistabletten inleveren?

 3. Nieuwe doelen? Houdt het leven van een politieke partij dan al op in Zwolle als er geen raadszetel verkregen wordt? Hoe wil LEV zo ooit wel een keer een zetel halen? Alleen maar teren op een beetje geluk dat er bepaalde proteststemmers naar hun uitwijken als er weer verkiezingen zijn?

  Kom op Lev-gozers en -nozems. Toon lef en laat echt zien dat je er politiek toe doet door gewoon met de politiek in het dagelijkse leven bezig te blijven als je echt pretendeert politieke partij te zijn. De raadspartijen hebben daar af en toe al moeite mee door de volle raadsagenda’s naast hun werk. Maar dat zou dus betekenen dat jullie juist een voorsprong hebben op dat punt. Zo breng je dan dus politiek dichterbij de burger. En als je dan maar genoeg roept dat de dingen die je doet en waarvoor je door het vuur gaat, voor Lev doet, dan kun je wellicht zien of er echt respons komt dat er behoefte is aan jullie beweging. Maar dan moet je zelf wel wat laten merken!

  En dat doe je wel op een heel onnozele manier door bovenstaand bericht in de publiciteit te brengen. Dat je hier misschien intern aan denkt, is ook al bizar, want je vond jezelf toch zo nodig enige tijd terug? Maar dan direct publiek de vraag stellen dat lijkt op LEVensMOEheid!

 4. Ik hoor de oprichter van die LEV-partij denken:
  H? -h?  -het ging mij helemaal niet om wat de Zwolse burger graag zou willen. Ik wilde all?©?©n maar een extra zakcentje verdienen en dat kun je met zo’n raadszeteltje. Tochhhhhhhhhhhhhhhhhhh?

  Over volksverlakkerij gesproken.

 5. Als hij nu ook nog beetje hersentjes had gehad had hij de grap met bovenstaand bericht uit doen komen net voor de 11e van de 11e. Dan had hij misschien nog kans gemaakt op 1 verkiesbare plek: die van Prins Carnaval. Zijn naam was dan vast geworden: Prins Lev de Eerste. En zijn lied: Ik ben Lev, ik heb Lev, ik heb Leffe 😀

 6. Wat is het toch gemakkelijk om te reageren op iets wat je maar met een halfoog hebt gelezen? De beste stuurlui staan weer eens op de wal.
  LEV stelt zich niet de vraag: wel of niet stoppen, maar de vraag waar de kansen liggen voor een nieuwe, jonge partij, die geen directe invloed heeft op het stadsbestuur. Een van de aandachtspunten van LEV is transparantie. Geen binnenkamertjes politiek, geen gekonkel achter de schermen. Niet als het gaat om het stadsbestuur en ook niet als het gaat om het reilen en zeilen van de partij zelf.
  Wie de poging heeft ondernomen om een nieuwe weg te zoeken in het stedelijke politieke spel, weet hoe lastig en moeilijk dat is. Wij zijn daar open in, omdat we een transparante partij zijn voor iedereen en niet alleen voor onze eigen leden.
  In plaats van de begrafenisondernemer de bellen, zouden allen die op het bericht van LEV reageren het lef moeten hebben om naar de ledenvergadering te komen en mee te praten, mee te denken en lef te tonen om de handen uit de mouwen te steken om samen de jonge loot aan de politieke boom tot wasdom te brengen.
  LEV laat zich door blaaskaken – Polleke voorop – niet van de wijs brengen.
  U hoort nog van ons.
  Een actief LEV-lid!

 7. Heeft dat geagiteerde ‘actieve lid’ zeker even niet goed op zitten letten tijdens de ledenvergadering van zijn partijtje. Want wie kwam er met dat bericht over het mogelijk staken van de politieke activiteiten naar buiten? Precies, dat bericht kwam van LEV-06 z?©lf.
  En dan n?º een grote keel opzetten als burgers daar op reageren?
  Je moet maar LEFFFFFFFFFFFFFFFFFFF hebben.

Reacties zijn gesloten.