Landstede Basketbal begint sterk aan 2018 met overwinning op ZZ Leiden

Foto van auteur

Zwolle – Landstede Basketbal opent het nieuwe jaar sterk. De ploeg van coach Herman van den Belt heeft op zondagmiddag in een thuiswedstrijdvan tegenstander Zorg en Zekerheid Leiden gewonnen met 69-65. Leiden heeft hiermee de koppositie aan Donar moeten overdragen.

Deze overwinning is een goede opsteker nadat de Zwollenaren voor de Kerst nog enkele uitnederlagen te verduren hadden. Het team is dit seizoen voor het eerst compleet en lijkt daarmee hernieuwde wilskracht te hebben.

Tijdens het eerste kwart is Leiden dominant, maar ziet dat niet in de score terugkomen. De score wordt geopend door Carrington Love waarna ex-Zwollenaar Clayton Vette er twee vrijeworpen aan toevoegt. Via driepunters weet Landstede Basketbal weer aan te haken met 8-9. Doordat de Leidenaren sneller en secuurder spelen, vergroten zij de voorsprong naar 10-18. De Hammers knokken zich opnieuw via driepunters van Ralf de Pagter en man of the match Jordan Gregory terug. Het staat gelijk 20-20. Met zijn enige score in de wedstrijd weet Nigel van Oostrum de Zwollenaren op voorsprong te zetten 22-21.

Leiden begint sterk aan het tweede kwart. Na een assist van Nigel van Oorstrum op Noah Dahlman vallen de Zwollenaren stil. Door twee driepunters van Carrington Love en punten van Worthy de Jong weten zij 11 punten te pakken. Het staat dan 31-39. Landstede gaat de tweede pauze in met een achterstand van 34-41.

De tijd in de kleedkamer heeft de Zwollenaren goed gedaan. De Leidse voorsprong wordt nog even uitgebreid naar 34-44, maar dan grijpen de Hammers in. De verdediging is sterker en de voltreffers worden gemaakt. Landstede vecht zich terug naar een voorsprong 53-46. In het derde kwart hebben zij maar liefst een kwartstand van 19-5.

Franko House en Jessey Voorn zorgen voor de nodige driepunters, er volgt een maximale voorsprong van 60-49. Toch knokt ZZ Leiden zich ditmaal terug onder aanvoering van Love en De Jong. Er volgt een time-out aan de kant van Zwolle wanneer de voorsprong is teruggelopen naar 60-56 met nog drie minuten op de klok. Het heeft niet direct het gewenste effect, want met punten scharrelen staat het dan 66-65. Opnieuw haalt Landstede-coach Herman van den Belt zijn mannen naar de kant.

Na de onderbreking begaat Mike Schilder een fout op Clayton Vette. Hij heeft dan de mogelijkheid om de Leidenaren weer op voorsprong te zetten. Hij faalt twee vrije worpen. Jordan Gregory schiet daarna wel twee keer raak. 68-65. Worthy de Jong forceert net iets te veel, waardoor hij een driepunter mist. Met een laatste worp van de vrijeworplijn weet Olaf Schaftenaar de eindstand op 69-65 te zetten en Landstede de definitieve overwinning te bezorgen.

Punten:
Sherron Dorsey-Walker 18; Jordan Gregory 17; Noah Dahlman 12; Franko House 10; Ralf de Pagter 6; Olaf Schaftenaar 4; Nigel van Oostrum 2.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)