Presentatie Carnavalskrant Zwolle

Foto van auteur

Woensdag 16 januari verschijnt de jaarlijkse carnavalskrant. Maandagmiddag werd op de Borrelsboot het eerste exemplaar van de feestkrant door Stadsprins Heppie I aan burgemeester H.J. Meijer overhandigd.

De bezorging van de carnavalskrant is in handen van Wegener Huis aan huis bladen. Voorheen werden de kranten door (hof-)leden van De Eileuvers gelopen. Omdat Zwolle de laatste jaren behoorlijk gegroeid is, werd deze klus steeds lastiger. Daarom is die taak sinds twee jaren uit handen gegeven. De krant verscheen voor het eerst in 1967. De Eileuvers hebben de redactionele inhoud verzorgd. De krant is een informatiebron voor de evenementen van dit jaar, maar bevat ook informatie over de verschillende geledingen van De Eileuvers. Ook wordt er naar 25 jaar terug gekeken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Presentatie Carnavalskrant Zwolle”

 1. historie:

  Reeds in 1963 werden er plannen gemaakt om een carnavalskrant uit te geven. De propaganda-commissie zou een begroting maken, maar veel meer is er toen schijnbaar niet gebeurd, want het duurde tot oktober 1966 voor er weer een voorstel ter tafel kwam.
  Na gesprekken met het weekblad De Peperbus besloot het bestuur in 1967 éénmalig een krant uit te geven. Het werden 8 pagina’s, voornamelijk gevuld met advertenties. De teksten, waarin de Zwolse politiek op de korrel werd genomen, waren geschreven door Flip Trooster, Ernst Stavenuiter en Ab Klaassen.

  De krant werd in dit eerste jaar nog niet gebruikt om activiteiten van De Eileuvers aan te kondigen. Het volgend jaar kwam men weer een stapje verder.
  Voor het jubileumjaar 1967/1968 werd, in samenwerking met de VVV en drukkerij Waanders, de maandelijks verschijnende evenementen-kalender in een carnavalsjasje gestoken. Het resultaat was een prachtig magazine, waarin naast alle februari-activiteiten in Zwolle het eerste jubileum van de vereniging ruime aandacht kreeg.

  Burgemeester Roelen schreef ter inleiding lovende woorden over De Eileuvers, die zich met groot enthousiasme en veel opoffering aan (vrije) tijd en financiële middelen wisten te ontpoppen als gangmakers van alle mogelijke gebeurtenissen van algemeen belang.

Reacties zijn gesloten.