Nieuwe activiteiten rond carnaval in Zwolle

Foto van auteur

Tijdens de komende carnavalsperiode in Zwolle vinden er een aantal extra activiteiten plaats. Eén van die activiteiten is een circusmiddag op ‘Rosenmontag’. Een heuse denktank, met daarin onder andere Prins Heppie I en de Horeca Evenementen Stichting Zwolle, wilden een opvulling voor de maandagmiddag van het carnaval. Na de afterparty van het bekende Carnavalsconcert is het de bedoeling dat onder begeleiding van een blaaskapel een bonte stoet van carnavalsvierders via de Diezerstraat naar de binnenstad gaat. Bij verschillende café’s worden door de kroegen en door carnavalsgroepen vanaf ongeveer 16.00 uur circusactiviteiten georganiseerd.


Alle activiteiten zijn aanstaande woensdag te lezen in de Carnavalskrant.

Ook nieuw is een kapellenfestival op zondagmiddag in de binnenstad van Zwolle. Een drietal kapellen gaan van kroeg naar kroeg en doen verder allerlei evenementen aan in de binnenstad. Gestart wordt vanaf het Eileuversnest om 14.00 uur. De Voorstraat wordt geheel overkapt tijdens de carnavalsperiode. Dit gaat dan tijdelijk het ‘Veurstroate Heineken Huus’ heten. Aan organisatie City Centrum wordt gevraagd of de winkeliers in het centrum van Zwolle hun pand of etalage op willen vrolijken tijdens carnaval. Dit alles, om het carnaval in Zwolle op een nog hoger niveau te tillen.

De organisatie vindt het jammer dat maar weinig scholen in Zwolle hun deuren op de maandag van de carnaval gaan sluiten. Zover nu bekend zijn dat de Geert Groteschool en de Willigenburg. Op advies van Weblog Zwolle denkt de organisatie erover na om al in april voorafgaand aan de carnaval de scholen te informeren over het carnaval van het komende jaar. Rond de maanden april en mei moeten de scholen al hun vakantieroosters voor het komend schooljaar plannen. Voor leerlingen uit de (wijde-) regio van Zwolle kan een algemene sluiting van scholen op maandag nadelig zijn.

De carnavalsorganisatie is voornemens om tijdens de maandag van de carnaval meer te betekenen voor kinderen. Vroeger was er bijvoorbeeld het ‘Spieker viss’n’ in Park Eekhout. “Dat vergeet je nooit meer”, zegt de huidige Prins Heppie I. Ook werd er met een stoet kinderen, en muziek erbij, de stad ingetrokken. Geen vaste route, gewoon gezellig… Dat is niet meer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Nieuwe activiteiten rond carnaval in Zwolle”

  1. Als ik vragen mag; Wat is er precies leuk aan Carnaval? Niet sarcastisch bedoeld, ik ken het gewoon niet echt. Ben gewoon benieuwd…. 🙂

  2. @ Admin…..shit! Dat heeft Jaap afgelopen zaterdag helemaal niet gezegd in de WRZV-hal. VAN HARTE GEFELICITEERD, IK WEET DAT JE DE WEBLOG LEEST 😉

    En nou die hendjes…..de lucht in…..bij ons staat op de keukendeur…..dit is een mooie keukendeur…….

  3. Inderdaad een aantal carnavalsberichten, maar wel exclusief in het Zwolse medialandschap. De berichten hebt u elders niet kunnen lezen.
    In een dagblad staan ook wel eens een aantal berichten over hetzelfde onderwerp…
    Maar goed, we nemen uw opmerkingen ter harte (minder eigen exclusief nieuws… ??).

  4. Mischien is carnaval voor veel mensen een feest van herkenning en vriendschap?? Er gebeurt maar weinig ellende met caranaval. Toevallig ?? Of zijn het gewoon? gemoedelijke mensen?

Reacties zijn gesloten.