Tuingereedschap voor vrijwilligers van adoptiegroen

Zwolle – Mark Muller, wijkbewoner van Holtenbroek is een echte natuurliefhebber. Hij is een van de wijkvrijwilligers die samen met andere bewoners een stuk grond van de gemeente heeft geadopteerd én onderhoudt. Hij is dan ook heel blij met de subsidie die ze van de Provincie Overijssel hebben gekregen om tuingereedschap aan te schaffen.

Mark Muller heeft meegewerkt aan de inrichting van de hondenspeelweide bij wijkboerderij De Klooienberg en onderhoudt een deel van de uiterwaarde langs het Zwarte Water. “Ik miste een goede bosmaaier en hoorde dat andere vrijwilligersgroepen opslag voor hun apparatuur zochten. Samen met wijkbeheerder Monique Wiegers en wijkboerderijcoördinator Gerbrand Meijer ontstond het idee om apparatuur te delen met andere vrijwilligers met een gezamenlijke opslag bij de wijkboerderij.”
Mark aarzelde geen moment en vroeg namens de hondenspeelweide, de vrijwilligers van de uiterwaarde, natuurwerkgroep Aatuinen, de Nooten en stichting Kembang Baru subsidie aan bij de Provincie Overijssel. En met succes want inmiddels hebben zij voor ruim 2.000 euro een professionele bosmaaier, bladblazer en heggenschaar aangeschaft.

Mark: “Ik hoop dat dit succes meer mensen motiveert om samen meer groen in de wijk aan te leggen. Niet alleen fijn voor dieren zoals vogels en insecten, maar ook voor de wijkbewoners want hiermee kom je met elkaar in contact.”

Het gereedschap wordt uitgeleend aan wijkbewoners van Holtenbroek die adoptiegroen onderhouden of meedoen aan het deellocatie-initiatief. Mark: “In groepsverband of alleen dat maakt niet uit. De apparatuur kan opgehaald worden bij de wijkboerderij, na ondertekening van een gebruiksovereenkomst en uitleg over het gebruik. De ruimte waar het komt te staan moeten we nog inrichten, maar vanaf het voorjaar gaan we de spullen uitlenen.”

Monique Wiegers wijkbeheerder Holtenbroek van de gemeente Zwolle: “De hondenspeelweide is een initiatief van bewoners die zelf de inrichting en aanleg op zich hebben genomen. Daarvoor hebben zij een stuk grond van de gemeente geadopteerd. Daar zijn geen kosten aan verbonden, maar daar staat wel tegenover dat zij het zelf onderhouden. Met deze apparatuur helpt dat enorm want het best zwaar werk.”

Dit is maar één voorbeeld van het adopteren en inrichten van grond van de gemeente. Monique: “Het kan ook een bloemenweide zijn waar buurtbewoners een pluktuin van maken, het inrichten van het plein tot een ontmoetingsplek voor de buurt of nog simpeler het beplanten van de het stukje grond van een boom tegenover je huis.“

Meer weten over adoptiegroen? Kijk op www.zwolle.nl/adoptiegroen. Wijkbewoners met een idee kunnen contact met de wijkbeheerder opnemen van hun wijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)