Debat tussen Zwolse kandidaat-kamerleden

Foto van auteur

Woensdagmiddag organiseerden VU podium en het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) in samenwerking met Windesheim een verkiezingsdebat tussen de Zwolse (kandidaat) Kamerleden. De aanhang van de plaatselijke SP, het CDA en de CU waren opvallend ruim vertegenwoordigd. De CU was het meest populair op de Christelijke Hogeschool. De partij was als enigste met twee (kandidaat-)kamerleden vertegenwoordigd deze middag. De belangstelling van de studenten viel enigszins tegen.

Aan het debat namen de huidige Tweede Kamerleden Arie Slob (Christenunie) en Eddy van Hijum (CDA) deel. Daarnaast kwamen maar liefst vijf Zwolse kandidaat Kamerleden aan het woord. Dat waren: René de Heer (VVD), Adri Wever (Groenlinks), Esmé Wiegman (CU), Düzgün Yildirim (SP) en Jan Zelle (D66). Het debat bestond uit een drietal rondes van elk een half uur. Tijdens elke ronde stond een ander thema centraal. Vertegenwoordigers van Windesheim, het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) leidden de thema’s in prima banen. De onderwerpen hadden betrekking op de kenniseconomie, onderwijskwaliteit, huurtoeslag en studentenhuisvesting. Daarna volgde een debat onder leiding van Jelmer Krom. De laatste tien minuten zijn aan het publiek om vragen te stellen en mee te debatteren.

Aanwezig publiek luistert aandachtig toe…

Kamerlid voor de CU: Arie Slob

In debat…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Debat tussen Zwolse kandidaat-kamerleden”

  1. Was een goed initiatief.
    Ik heb dan ook aandachtig geluisterd (foto :P).
    Wel vond ik de setting iets te rumoerig om alles goed te kunnen volgen. Daarnaast waren de polititie zelf iets te veel door elkaar heen aan het praten (soms 4 tegelijk), waardoor de aandacht en interesse op dat moment wat afnam.
    Prima debat, en nogmaals: Gaaf initiatief! Dit zie ik graag, zeker op een hoge school als Windesheim.

Reacties zijn gesloten.