Berkum bekert bij SKV Wageningen

Door Redactie

|   Laatste wijziging

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt, als de winterse omstandigheden niet opnieuw dwars zitten, op dinsdag in de strijd om de Districtsbeker Oost bij derdeklasser SKV in Wageningen, een tegenstander die vrijwel geheel onbekend is voor de Zwollenaren.

SKV komt uit in de zaterdagse 3e Klasse A van het District Oost, waarin de Wageningers vorig jaar als vijfde eindigden. Dit seizoen draait de ploeg van trainer Kevin van Veen nog niet super want op dit moment bivakkeert SKV in de lage middenmoot op de negende plaats, met 16 punten uit 13 duels.

SKV verloor de laatste twee wedstrijden vóór de winterstop maar kwam in januari goed uit de startblokken door directe concurrent Zelos met 4-1 te kloppen. Daarna ging de Wageningse equipe echter met 2-0 onderuit bij De Treffers, dat nu gedeeld eerste staat in deze klasse. In de eerste bekerronde won SKV na strafschoppen bij OVC ’85 en daarna werd het tweede van DCS met 0-2 uit het bekertoernooi gemikt.
Berkum startte na de winterstop met verlies tegen de amateurs van Ajax maar won daarna de laatste twee competitiewedstrijden. Eind januari won de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 1-2 bij CSV Apeldoorn en een week later was Berkum te sterk voor Excelsior ’31 dat met een 4-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. Afgelopen zaterdag werd het inhaalduel bij NSC Nijkerk afgelast, waardoor de Zwollenaren nu op een zevende plaats in de Hoofdklasse B staan. In de eerste twee ronden van het bekertoernooi kende Berkum weinig problemen. Eerst werd Hellendoorn met 4-0 aan de kant gezet en eind november wonnen de Zwollenaren met 0-3 bij Wijhe ’92.

Berkum is er op gebrand dit seizoen verder in het bekertoernooi te komen dan vorig jaar, toen de ploeg op eigen terrein werd geëlimineerd door derdeklasser VSCO ’61. Dat pijnlijke verlies in een zo succesvol seizoen, waarin Berkum kampioen van de 1e Klasse D werd, zorgde voor het nodige chagrijn bij de Zwollenaren dus de ploeg zal nu moeten knokken voor een beter resultaat. De bekerwedstrijd SKV-Berkum wordt dinsdagavond gespeeld op Sportpark De Zoom aan de Zoomweg 4 in Wageningen, waar scheidsrechter Richard Makkinga uit Wierden om 20.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Berkum bekert bij SKV Wageningen”

  1. Simpele overwinning van de club die volgend seizoen in de 3e Divisie uitkomt. En dat gewoon met veel eigen jeugd. Uniek want daar heeft nog geen enkele Zwolse club in gespeeld. Zélfs Be Quick 28 niet in haar glorie jaren lang geleden.

  2. Mijn complimenten Es. Jij voorspelt dat koploper vv Berkum volgend seizoen weer een klasse hoger uitkomt. Die kans is reeel. Ze spelen iedereen stil op dit moment.

  3. Je wordt voor gek verklaard op WLZ door een internet hoolie. Maar het kleine verschil tussen gek of geniaal zijn, is niet voor iedereen waarneembaar. Trusten!

Reacties zijn gesloten.