Groene partij kijkt met kamerlid vooruit naar 2020

Foto van auteur

Twee dagen voor de landelijke verkiezingen kijkt GroenLinks afdeling Zwolle samen met tweede kamerlid Ineke van Gent vooruit naar 2020. Op 20 november organiseert GroenLinks om 17 uur een discussie-bijeenkomst over ruimtelijk beleid in café De Belgische Keijzer aan de Melkmarkt.

 

In de avond van 20 november zal de gemeenteraad een besluit nemen over de inspraakreacties op het voorontwerp Structuurplan. Dit is een belangrijke stap op weg naar een nieuw structuurplan dat begin 2007 vastgesteld zal worden. Er zijn meer dan 300 inspraakreacties, vooral over de mogelijke woningbouwlocaties Stadsbroek, Dijklanden en twee locaties bij Westenholte. GroenLinks/de Groenen is niet alleen maar tegen bebouwing van deze gebieden maar heeft in de afgelopen jaren ook een duidelijke visie ontwikkeld op hoe de ontwikkeling van Zwolle tot 2020 dan wel moet. Voorafgaand aan het raadsdebat over het structuurplan en de tweede kamerverkiezingen wil GroenLinks graag de discussie aangaan over de toekomst van Zwolle en Nederland.

In de vorige collegeperiode heeft GroenLinks/De Groenen regelmatig vraagtekens gezet bij de ambitieuze groeiplannen van Zwolle met argumenten als afvlakkende bevolkingsgroei en omvang van de beroepsbevolking en het risico van wegzuigen van mensen en bedrijvigheid uit de regio. Ook heeft de fractie brochures gemaakt over haar visie op de ontwikkeling van de stad, inbreiding vs. uitbreiding en mobiliteit. Deze brochures zijn te vinden op www.groenlinks/degroenen.nl. Anneke Nusselder (raadslid) en Lambert Sijens (voormalig raadslid) zullen het Zwolse standpunt toelichten en daarbij ingaan op vragen als:  Zijn de uitgangspunten voor het Structuurplan goed gekozen? Wat zijn kansen en bedreigingen? En wat moet er anders?

Ineke van Gent zal de ontwikkelingen rond Zwolle spiegelen aan landelijk GroenLinks-perspectief. Zij gaat in op vragen als: Groenlinks pleit voor een duurzame ontwikkeling maar wat houdt dat concreet in? Hoeveel woningen moeten er volgens GroenLinks in Nederland worden gebouwd, voor wie en waar moeten die komen? Welke ontwikkeling voorziet GroenLinks voor het bedrijfsleven? En hoe ziet de mobiliteit er in 2020 uit? Wat zijn de consequenties van het ruimtelijk beleid van de Balkenende-kabinetten? GroenLinks is de enige partij met maatregelen waarbij de CO2-uitstoot Nederland in de toekomst werkelijk daalt. Wat zou dat betekenen voor Zwolle?

Aansluitend is er uiteraard voldoende ruimte voor discussie met lokale GroenLinksers en met Ineke van Gent. GroenLinks/De Groenen-wethouder Peter Pot en het Zwolse kandidaat-kamerlid voor GroenLinks Adri Wever zullen ook aanwezig zijn.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 20 november van 17-18 uur in café De Belgische Keijzer aan de Melkmarkt. De bijeenkomst is openbaar en gratis toegankelijk, dus iedereen is welkom.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Groene partij kijkt met kamerlid vooruit naar 2020”

 1. “GroenLinks is de enige partij met maatregelen waarbij de CO2-uitstoot Nederland in de toekomst werkelijk daalt. ”
  Pertinente onzin. De lucht is sinds mensenheugenis niet zo schoon geweest als nu, en dat heeft absoluut niets met Groenlinksbeleid te maken gehad.

 2. @Chris
  Hoe zit dat met het gevaarlijke fijnstof in ons land? Of zijn dat maar fabeltjes? Hier heb ik nu eens toevallig helemaal g?©?©n verstand van. Kan ook niet alles weten h?©?

 3. Dat fijnstof was er altijd al. Is niet zomaar uit de lucht komen vallen of in de lucht gespoten. Fijnstof heeft pas ‘waarde’ gekregen toen het wetenschappers ging opvallen en meetbaar werd.

  En het is ergens ook zo dat als een probleem A alles overheersend is geweest en vervolgens significant minder wordt, een ander probleem B, dat al geruime tijd sluimert maar nooit opgevallen is, opeens w?©l de aandacht krijgt. Na fijnstof is d’r vast wel weer een ander elementje dat nodig aangepakt moet worden.

 4. @ L.Lots: verkeer heeft maar een erg klein aandeel in de hoeveelheid fijnstof, ongeveer 6 ?¡ 10% van het totaal. Zout en industrie hebben een veel groter aandeel. Bijvoorbeeld CO2 is noodzakelijk voor het leven op deze planeet. Sinds de jaren 80 is de uitstoot van vervuilende stoffen al met factor 10 afgenomen.

 5. Gelden die schonere lucht cijfertjes ?³?³k voor de economisch oprukkende landen als China en Indi?«? Want anders schieten we er hier in ons kikkerlandje met onze schonere auto’s natuurlijk ook nog niks mee op. Luchtvervuiling houdt immers niet op bij de landsgrenzen. En inderdaad -hoemeer men kan meten ?©n begrijpen over wat onze aardkloot verziekt -des te griezeliger het allemaal wordt.

 6. GroenLinks is de enige partij met maatregelen waarbij de CO2-uitstoot Nederland in de toekomst werkelijk daalt. Dat was de stelling die voortkomt uit een doorrekening van de verkiezingsprogramma’s.
  Dat is heel iets anders dan fijn stof waarbij bewezen is dat de overschrijding van de normen (komt vooral voor bij drukke wegen) leidt tot duizenden voortijdige sterfgevallen. Maar je hoeft het te geloven hoor.
  Komen jullie maandag meepraten over de toekomst van Zwolle? Daar hebben jullie vast ook wel een mening over.

Reacties zijn gesloten.