ChristenUnie zamelt afgedankte huishoudelijke apparatuur in voor Wecycle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Op zaterdag 3 maart trekt de ChristenUnie de wijken Assendorp en Wipstrik in om bij bewoners huishoudelijke apparaten in te zamelen die kapot zijn of niet meer gebruikt worden. De ChristenUnie brengt die apparaten voor u naar het Wecycle inleverpunt bij Rova Zwolle.

Met de actie vraagt de ChristenUnie aandacht voor een schoon en duurzaam Zwolle. Michiel van Willigen is wethouderskandidaat voor de ChristenUnie. Van Willigen over de actie: “We gaan graag met buurtbewoners in gesprek hoe we Zwolle schoner en duurzamer kunnen maken, zodat ook onze kinderen straks met plezier kunnen wonen in de stad.” “In huishoudelijke apparaten zitten allerlei verschillende materialen die slecht voor het milieu kunnen zijn. Te weinig mensen kennen het Wecycle inleverpunt bij de Rova. Door beeldschermen, koelkasten, printers, mixers en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Een mooie manier om ervoor te zorgen dat er minder afval in het milieu terecht komt”, zegt Michiel van Willigen. In haar verkiezingsprogramma heeft de ChristenUnie veel ideeën opgenomen. Inwoners van Zwolle die duurzaamheid belangrijk vinden kunnen de plannen lezen via www.oogvoorzwolle.nl.

8 gedachten over “ChristenUnie zamelt afgedankte huishoudelijke apparatuur in voor Wecycle”

 1. Iedereen weet dat dit gebeurt. Bij de Rova kan je al jaren gescheiden storten zodat je afval kan worden hergrbruikt, en nemen winkels 2e hans 2e kans apparatuur mee om te worden gerecycled. Gebeurt al jaren. En daar betaal je ook verwijderingsbijdrage voor. Alleen komt er nu net voor de verkiezingen een stoet gemeenteraadslid wannebees voorbij om dit uit handen te nemen van bedrijven die hier rijke ervaring mee hebben zoals bijv de kringloopwinkels. Die christen met hun rijkelijk van propaganda voorziene aanhanger/bestelbusje toch …

 2. Ik raak meestal ‘verward’ als het over reli praktijken
  en motieven gaat, geef ik toe. Maar als ze gewoon
  afval komen ophalen, best een goed idee!

  Onlangs weer een paar van die echt leipe jehova’s
  aan de deur gehad. Misschien zijn dat ook wel
  christenen, boedhisten zijn ’t niet denk ik.

  Religie hoort achter de voordeur, mijn bescheiden mening.
  Niet elkaar in het openbare leven lastig vallen met je
  reli ideetjes.

  En HEEL zeker niet in ’t bestuur van onze stad!

Reacties zijn gesloten.