Steeds meer eigen muziek uit Sassendonk

Foto van auteur

Waarom gaat de echte carnavallist op dit moment door de achterdeur naar binnen? Carnaval staat voor de deur! En wat voor een carnaval. Nog nooit was er in Sassendonk zoveel eigen geluid te horen, als dit jaar. Er zijn talloze nummers op evenveel cd’s uitgebracht en er is zelfs een dvd van het Sassendonkse Prinsendom op de markt.

Ook dit jaar hebben de prinsen en prinsessen van de verenigingen uit Zwolle (en omstreken) een eigen carnavalslied uitgebracht. “Het kan altijd een stukkie beter” ligt lekker in het gehoor en is een regelrechte meezinger. Dit jaar met hulp van Harm Wolters, Henri van Velzen en tante Kippe. Laatst genoemde brengt al enkele jaren achtereen een eigen nummer voor carnaval uit. Zo ook dit jaar. Tante Kippe zal gedurende de carnavalsdagen op veel podia te zien en te horen zijn.

De raad van Elf van De Eileuvers heeft samen met Johnie Burnout het nummer “Eileuvers Alaaf” op de CD gezet. Stadsjeugdprinses Aafke heeft veel talent en komt met “Ik wil ook carnaval” op de planken. Zij heeft dit nummer zelf geschreven. Haar leuze voor het komend carnaval is dan ook: “Sassendonk swingt als Aafke zingt” .

Stadsprins Heppie heeft het nummer “Heppie in Sassendonk” uitgebracht. Bovendien heeft hij het initiatief genomen om een verzamel cd (“Best of Sassendonk”) uit te brengen. Op deze cd staan 11 nummers uit het verleden en 5 nieuwe nummers.

Natuurlijk zullen ook dit jaar de vele Zwolse kapellen van zich laten horen: That’s all (ook te horen op de dvd van het prinsendom), de Als je maar bekend band, de Zwolse Stroatklinkers (wederom in het voorprogramma van het carnavalsconcert), Pardoes etc.  Daarnaast horen we dit jaar vast ook wel wat van het Virus, Harm Wolters en Willem Jonkman.

De opbrengst van de cd’s en dvd komt ten goede aan goede doelen. Hiermee wordt aangetoond dat carnaval een sociaal feest is, waarbij ook gedacht wordt aan de mensen die het wat minder goed hebben.

Kortom, Sassendonk 2008 zal weer een muzikaal hoogtepunt worden. Hiermee wordt Sassendonk nog meer op de kaart gezet. Sassendonk is landelijk al bekend om zijn mooie en originele creaties. Ook staat Sassendonk bekend om zijn vele eigen carnavalstradities, die het zelf ontwikkeld heeft (en dus niet afgekeken van het zuiden). Met deze muzikale ontwikkelingen profileert Sassendonk zich nog meer als carnavalsstad.

Misschien zal dit moois nog leiden tot een eigen Sassendonks Songfestival, waar het Sassendonkse jaarlied verkozen zal worden…..

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Steeds meer eigen muziek uit Sassendonk”

Reacties zijn gesloten.