Alain Michel wordt trainer Berkum 2

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Alain Michel (30) gaat in het nieuwe seizoen 2018-2019 het tweede elftal van VV Berkum trainen. Daarmee is gekozen voor een oefenmeester die de club en de jonge talenten daar goed kent, want Alain was de afgelopen drie seizoenen al met veel succes trainer van het Onder 17-elftal (B1) van Berkum.

“Het is een mooie uitdaging om nu bij de senioren aan de slag te gaan. Het tweede elftal is een mooie combinatie van ervaren spelers en jeugd die doorstroomt. We willen jonge spelers naar het niveau van de hoofdklasse brengen en dat kan heel goed in het tweede elftal, omdat dat op een hoog niveau speelt,” zegt hij zelf over zijn nieuwe taak.

Bij Berkum 2 zal hij de vertrekkende trainer Georgie Huisman opvolgen. Alle andere leden van de technische staf van dat elftal hebben toegezegd komend seizoen te blijven, maar er wordt nog gezocht naar een assistent-trainer die Alain zal bijstaan.

Berkum 2 komt uit in de Hoofdklasse A voor reserveteams. Na een wat moeizame start heeft de ploeg zich daar uitstekend hersteld en is een flinke opmars ingezet. Daarvan werd twee weken geleden koploper HHC Hardenberg 2 de dupe, die werd getrakteerd op een 1-2 nederlaag. Afgelopen zaterdag werd de nummer drie, de reserves van VVOG, met 4-1 verslagen, waardoor Berkum 2 nu op een vijfde plaats staat.

Alain Michel heeft uitstekend gepresteerd met zijn O17-team want in zijn eerste jaar als trainer promoveerde de ploeg naar de Hoofdklasse. Nadat hij daar vorig jaar de nacompetitie haalde staat zijn equipe nu op een fraaie tweede plaats, zodat de kansen op het halen van de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie weer groot zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)