Berkum haakt af bij Staphorst

Foto van auteur

Door Redactie

VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft de streekderby bij Staphorst met 1-0 verloren en lijkt daardoor, althans voorlopig, af te haken bij de titelstrijd in de Hoofdklasse B. De Zwollenaren hielden lang goed stand, maar vonden na een uurtje hun Waterloo toen de defensie mistastte.

“We hebben keihard gewerkt, maar één foutje deed ons de das om. Aanvallend brachten we te weinig, we konden onze mensen niet genoeg in stelling brengen,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. Coach Jan Vlap van Staphorst was van mening dat zijn ploeg goed strijd had geleverd. “Het stond goed bij ons en eigenlijk hebben we niets weggegeven, maar dan moet je nog wél een moment geluk hebben.”

Zoals verwacht trok Staphorst met een enorme fysieke inzet ten strijde, waarbij de bezoekers op eigen helft terug werden gedrukt. Na krap een kwartier ging een lobje van Martijn Brakke maar nét over het Berkum-doel, maar daarbij bleef het vooralsnog. In de slotfase van de eerste helft werd Staphorst dreigender, maar toen stond Berkum-keeper Dominic van Hoof een aantal keren goed in de weg. Na een vrije trap van Rémon Kroes haalde de Zwolse sluitpost een harde kopbal van Mark Veldmate uit de benedenhoek en minuten later bracht hij fraai redding na een koppoging van Brakke. Daardoor haalde Berkum de rust zonder schade, al konden de Zwollenaren voorin nog weinig uitrichten.
Na de hervatting moest keeper Van Hoof al snel weer handelend optreden, maar vervolgens kwam Berkum toch wat meer in het spel. Een inzet van Jordi Lemmens werd voor de Staphorster doellijn weggekopt en direct daarna ging een kopbal van Berkum-captain Marc van der Meulen maar net naast het doel van de thuisclub.
Na iets meer dan een uur ging Berkum echter alsnog voor de bijl. Na een strakke voorzet van Mike Reuvers werd er in de Zwolse defensie over de opspringende bal gemaaid, waardoor Brakke vrij voor het Berkum-doel kwam. De Staphorst-topscorer, vóór de wedstrijd al gehuldigd vanwege zijn 150e competitiegoal, haalde onmiddellijk uit en knalde de 1-0 binnen. Vijf minuten later leek Brakke de marge zelfs te gaan verdubbelen toen keeper Van Hoof bij het uitspelen tegen hem opschoot, maar de bal caramboleerde op het dak van het Berkum-doel.
Berkum zette druk om de gelijkmaker te forceren, werd ook gevaarlijker en vlak voor het slot mikte Johnsen Bacuna vanaf de hoek van het Staphorster strafschopgebied maar nét naast. Na een tweede gele kaart voor linksback Lars Heuvelman stond Staphorst toen al met 10 man in het veld, maar die lieten Berkum niet meer dichterbij komen. Berkum blijft daarmee op een vierde plaats staan in de Hoofdklasse B, maar ziet koploper Eemdijk verder weglopen. De Zwollenaren zijn nog niet uitgeschakeld in de strijd om de prijzen, maar zijn nu afhankelijk van fouten bij de concurrentie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)