Politie onderzoekt zedenincident in de bus

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Pim Haarsma

Zwolle – De politie doet onderzoek naar een zedenincident in buslijn 29 van Zwolle naar Dedemsvaart. De melding betreft een incident dat plaatsvond op dinsdagavond 3 april jl.

Het 18-jarige slachtoffer werd die avond kort na 23.30 uur op het busplatform aan het Stationsplein in Zwolle aangesproken door twee jongemannen. Eén van de mannen ging weg en de ander bleef achter en werd opdringerig. Het slachtoffer stapte in de lijnbus 29 van 23.50 uur en de achtergebleven jongeman stapte mee de bus in. In de bus waren nog een aantal andere reizigers aanwezig. De bus is gaan rijden en tijdens de rit heeft er een zedenincident plaatsgevonden.

De politie onderzoekt het incident en werkt daarbij samen met het vervoersbedrijf. Hierbij wordt al het relevante en beschikbare beeldmateriaal veiliggesteld voor het onderzoek en er wordt met getuigen gesproken. Beschikbare informatie wordt eerst nader onderzocht op aanknopingspunten die kunnen leiden naar een verdachte.

De politie is bij onderzoek naar zedenincidenten altijd terughoudend. De impact van dergelijke misdrijven op slachtoffers is immers groot en daarom is het waarborgen van de privacy van groot belang.

In de Stentor editie Zwolle van maandag 9 april en op hun website wordt op dit incident ingegaan. Bij het lezen van dat artikel kan het zijn dat u zich herinnert dat u op dat moment ook in die bus hebt gereisd. Mogelijk hebt u iets gezien of gehoord en besefte u toen niet wat er gaande was. Daarom vraagt de politie nadrukkelijk aan de reizigers die die avond in de betreffende bus hebben gezeten om contact met hen op te nemen. U kunt bellen met het telefoonnummer van de politie 0900-8844 en vragen naar de afdeling zeden

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Politie onderzoekt zedenincident in de bus”

 1. Misschien hadden die niet door dat het onvrijwillig was, gisteren zat er ook een zedenzaak in opsporing verzocht, dat was in de trein. Dat meisje begon van de zenuwen te giechelen, dus reizigers dachten waarschijnlijk dat die bij elkaar hoorden.

 2. Ik denk dat omstanders bang zijn om een mes in de rug te krijgen. over het algemeen zijn het louche mediterraane types die zich met vrouwen vernedering bezig hoeden

 3. Dan is het maar goed dat er 75 jaar geleden niet te veel van deze omstanders rondliepen die bang waren voor een kogel, anders hadden we nu in Duitsland gewoond.

 4. Hmm, ’twee jongemannen’ veroorzaken ‘zedenincidenten ?’ Marrokanen of vergelijkbare foute mensen.

  Weet natuurlijk niet hoe vitaal de medereizigers waren.

  Weet ik ook niet.

  Ingrijpen! We zijn bang in te grijpen begrijp ik.

 5. Mensen reageren niet altijd. Ik ben toen ik 12 jaar was (lang lang geleden) in een volle rijdende bus door een groep meiden van 14 jaar achterin die bus in elkaar geslagen. En niemand greep in. Pas toen de bus op het station kwam en de meiden weg waren kwamen er een paar mensen naar me toe, Plukken haar waren letterlijk uit mijn hoofd getrokken. De buschauffeur had het niet eens meegekregen. Mensen zeggen vaak wel dat ze ingrijpen. Maar dat gebeurt ook gewoon niet. Ik weet niet wat dat is.
  Ik vond dat toen heel naar. Want het gebeurde en niemand deed wat.

  Ik wens die jonge vrouw veel sterkte. Ik hoop dat ze goede opvang heeft gekregen. En knap dat ze aangifte/melding heeft gedaan. Als je dit leest: Heel knap van je!

 6. Heb je door dat je naast de vooroordelen (er staat namelijk niks over afkomst van de daders in het bericht) ook nog eens zegt dat alle Marokkanen fout zijn? Ik vind het heel erg wat die meid is overkomen. Daarnaast vind ik het ook erg hoe sommige mensen reageren op dit soort zaken. Daarbij, wat is het nut? Waarom eerst die afkomst proberen vast te stellen, voor je op de zaak in gaat? Is het belangrijker om te polariseren?

 7. Zozo Dopje, jij hebt stoere praatjes hier op Weblogzwolle, je beheersing van de Nederlandse taal is allerbelabberdst, maar dat dat terzijde. Het is een verschrikkelijke daad, het is belangrijk dat de dader zo snel mogelijk gearresteerd wordt. Zijn afkomst vind ik volstrekt irrelevant.

 8. Dapper dat je je verhaal vertelt, Anne. Het is niet niks als je dat als 12-jarige overkomt.

  Ik vrees dat in dit soort zaken een deel van de mensen het echt niet in de gaten heeft, of wat Mike70 eerder al aangaf dat ze denken dat het er bij hoort (omdat ze de werkelijke situatie niet kennen). Maar daarnaast zal ook het bystander effect plaats vinden. Des te meer mensen er aanwezig zijn, des te minder ze geneigd zijn om te helpen. Dit omdat ze denken dat een ander wel iets zou doen, dat het niet aan henzelf is of dat ze bang zijn zelf klappen op te lopen.

Reacties zijn gesloten.