De Wilde Deerne: ook voor ouderen

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De Wilde Deerne is een voorstelling die voor iedereen toegankelijk is. Ook voor ouderen. Helaas is het niet altijd even makkelijk voor ouderen om dit te organiseren. In samenwerking met Stichting Vier het Leven worden op 1 juni ouderen begeleid door vrijwilligers naar dit prachtige Zwolse theaterspektakel.

“Als mensen op leeftijd raken dan kan eenzaamheid of verminderde mobiliteit parten spelen om niet meer uit te gaan” vertelt Margot Dopheide, regiocoördinator. “Naar het theater gaan geeft plezier en vaak een zonnig gevoel. Daarnaast is het gezellig om samen te gaan en kan men zich verwonderen of verrassen door een culturele voorstelling. Uitgaan met Vier het Leven is een bijzondere belevenis die het voor ouderen mogelijk maakt om mee te blijven doen. De Wilde Deerne is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met Vier het Leven.

Een oud verhaal
De Wilde Deerne is een muziektheaterspektakel voor iedereen uit Zwolle waarin het verhaal verteld wordt van een wolfsmeisje dat exact 300 jaar geleden in de bossen bij Zwolle werd gevonden met de kenmerken van een mensdier. Ze kon niet praten, Het meisje at alleen maar plantaardig voedsel.

Ondanks haar wilde natuur vertoont ze toch typisch menselijk gedrag. Een boeiende voorstelling dat aan iedere Zwollenaar mag worden verteld.

Wat is Vier het Leven?
Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen.

Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het reguliere aanbod van de theaters. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.

Kijk voor meer informatie op de website www.4hetleven.nl.