Staande ovatie na première ‘De Wilde Deerne’

Foto van auteur

Foto: Ellen la Faille

Zwolle – Op vrijdagavond ging de Zwolse stadsproductie De Wilde Deerne in première. Het idee voor de productie ontstond twee jaar geleden op een strobaal tijdens festival Woest. Hier werd de kiem gelegd voor de samenwerking tussen Ilona Kevelhem, Boudewijn Koops en Typhoon. Voor een uitverkochte IJsselhal kwam het verhaal van Het Zwolse wolfsmeisje tot leven. Het verhaal wordt verteld door een historicus gespeeld door Elout Hol, artistiek leider van theater Gnaffel.

Het  verhaal van De Wilde Deerne berust op een waar gebeurd verhaal. Ze leefde zo’n 300 jaar geleden in de bossen van de Kranenburg van wat ze in de bossen kon vinden. Ze werd gevangen genomen en aan de zorgen van logementshoudster Geessien Derks aan de Ossenmarkt toevertrouwd. Het wolfsmeisje was Anna Maria Jennaert. Ze werd op 18 oktober 1698 geboren in Antwerpen. Ze heeft ongeveer 17 jaar in de bossen geleefd voordat ze weer herenigd werd met haar moeder. Ze heeft nooit leren spreken en niet kunnen vertellen wat haar overkomen is. In onze tijd kunnen we daar alleen maar naar gissen.

Tijdens het muziektheaterspektakel komt het wolfsmeisje tot leven. Ze groeit op in een voor haar bizarre wereld. Een wereld met angst voor het onbekende, maar ook een wereld vol nieuwsgierigheid en humor. Een verhaal over het belang van een open blik en verbeelding, want de verbeelding van nu is de realiteit van morgen. Een paar honderd mensen werkten de afgelopen periode met hart en ziel  aan deze productie. Met recht een voorstelling voor en door de stad!

Meer informatie is te lezen op www.dewildedeerne.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)