Zwols CDA-kamerlid varend de regio door

Foto van auteur

Kandidaat-Tweede-Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA maakt vanaf 16 november een driedaagse vaartocht door de Kop van Overijssel. Hij doet daarbij achtereenvolgens Kampen, Genemuiden, Zwartsluis, Hasselt en Zwolle aan. Samen met lokale CDA-ers bezoekt Van Hijum in deze plaatsen diverse bedrijven, organisaties en markten.

De vaartocht vindt plaats met de tot motorschip omgebouwde klipperaak ‘Drifter’, bouwjaar 1912. Eigenaar en schipper is Gerard van Dooremolen, CDA-wethouder te Zwolle. Met de vaartocht wil Van Hijum onder meer de aandacht vestigen op het belang van de beroeps- en recreatievaart voor de economie en de werkgelegenheid van Overijssel. Daarom moeten vaarwegen, bruggen en sluizen goed onderhouden worden en havens en bedrijventerreinen goed bereikbaar zijn.

Het vaarschema ziet er in grote lijnen als volgt uit:


Donderdag 16 november: 11.00 uur aankomst in Kampen, vrijdag 17 november: 10.00 aankomst in Genemuiden, en 15.00 uur in Zwartsluis. Op zaterdag 18 november zal Van Hijum aanmeren om 11.00 uur in Hasselt, en om 14.00 uur in Zwolle.