Landstede Basketbal legt Dahlman en Dorsey-Walker weer vast

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Landstede Basketbal is er in geslaagd om Noah Dahlman en Sherron Dorsey-Walker voor een nieuw seizoen vast te leggen. De twee Amerikanen maakten het afgelopen seizoen al deel uit van de ploeg van coach Herman van den Belt en zijn het komende jaar dus opnieuw in actie te zien in Zwolle. “Wij zijn erg blij dat Noah en Sherron weer voor ons komen spelen”, reageert Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.

Met forward/center Noah Dahlman (29) en guard/forward Sherron Dorsey-Walker (25) in de ploeg wist Landstede Basketbal het afgelopen seizoen voor het eerst in de clubhistorie een prijs te winnen. In Groningen werd Donar verslagen waardoor de supercup mee naar Zwolle ging. “We kunnen terugkijken op een goed seizoen. De competitie hebben we afgesloten op een tweede plaats. Helaas ging het in de play-offs echter mis”, stelt Van Bergen, die ervan overtuigd is dat de kern van het team van het afgelopen seizoen goed was. “Die willen we zoveel mogelijk intact houden”, aldus Adriaan van Bergen, die goede ervaringen heeft met het terughalen van spelers. “Met Grant Gibbs en Tyson Hinz heeft dat ook goed uitgepakt.”

Volgens de Landstede Basketbal-manager is het een voordeel dat Dorsey-Walker het afgelopen jaar al in Zwolle heeft gespeeld. “In zijn tweede jaar neemt hij de ervaring van het eerste seizoen mee. En ik denk dat we Sherron nog niet in zijn volle potentie hebben gezien”, vertelt Van Bergen, die met Noah Dahlman een zeer ervaren kracht terughaalt. “Noah was het afgelopen jaar één van de betere spelers in de competitie. Hij werd niet voor niets verkozen in het All Star Team van de Dutch Basketball League. Met het vastleggen van Noah houden we de kwaliteit in huis.”