Roel van Overbeek naar Landstede Hammers

Foto van auteur

Zwolle – Landstede Hammers heeft Roel van Overbeek gecontracteerd. De 21-jarige point guard komt over van Basketball Academie Limburg (BAL), waar hij vijf jaar lang in het eerste team speelde.

Van Overbeek maakte in het seizoen 2016/2017 zijn debuut voor de Limburgers. In zijn eerste seizoen speelde hij achttien wedstrijden, maar in de daaropvolgende jaren ontwikkelde hij zich tot een vaste waarde. In het seizoen 2018/2019 maakte hij een uitstapje naar de Dutch Windmills, maar na een jaar keerde hij weer terug bij BAL.

De laatste periode was Van Overbeek aanvoerder van de ploeg en zodoende tilde hij in 2021 de beker omhoog. BAL won in Zwolle, ten koste van Yoast United, de finale van de DBL Cup, een regelrechte verrassing.

“Roel heeft het bij Basketball Academie Limburg hartstikke goed gedaan”, stelt Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers. “Alleen het winnen van de nationale beker is natuurlijk al een schitterende prestatie. Hij is een talentvolle speler, waarvan ik al snel wist dat hij goed in Zwolle zou passen. Hij kan zich hier immers uitstekend verder ontwikkelen. Ik ben hartstikke blij dat Roel aankomend seizoen bij ons speelt, de groep krijgt zo steeds verder vorm.”

Van Overbeek geldt in Zwolle als het derde nieuwe gezicht voor komend seizoen. Eerder werden Coen Stolk en de Zweed Felix Terins al aan de selectie toegevoegd. Noah Dahlman en Niek van der Plas beschikken over doorlopende contracten.