Eerste Foto en Film Festival De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Van 31 augustus tot en met 2 september 2018 wordt het eerste Foto en Film Festival De Stad Vertelt in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle georganiseerd. Naast de World Press Photo tentoonstelling 2018 zijn er meerdere tentoonstellingen te bezoeken en is er een interessant programma met internationale, landelijke en Zwolse professionele fotografen en filmers.

Chris Keulen, winnaar Zilveren Camera Canon, komt op 31 augustus 2018 in het Foto en Film Café vertellen over zijn fotoserie Kwetsbare Liefde. Naast zijn presentatie en een interview met Bert Janssen, fotograaf, en Gertjan Aalders, voorzitter vakjury, kunnen bezoekers zelf aan de slag in het Foto en Film Cafe met bekende fotografen en filmers. 

De Wilde Stad van Ignas van Schaick en Maartje Roos staat 1 september op het programma met een interview, het signeren van het Fotoboek De Wilde Stad, en een optreden van Das Sound Kollektiv. Deze jonge jazzy Zwolse band heeft een improvisatie gemaakt op een fragment uit deze film. Na een Aziatische buffet wordt De Wilde Stad vertoond.

Zondagmiddag is het speeddaten met fotografen en filmers in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle met internationale, landelijke en Zwolse fotografen en filmers. Sheng-Wen Lo, genomineerde door de WPP2018 vertelt in het Engels over The March of The White Bear. In zijn film staat de witte beer centraal, waar die leeft, hoe die verzorgd wordt en hoe mensen met witte beren omgaan.

Willem Alkema, bekende Zwolse documentairemaker/filmmaker laat zijn unieke film Dance to the music zien. Deze muzikale zoektocht naar 1 van de headliners van Woodstock, gaat over Sly Stone, de voorman van Sly and the Family. Stone stond sinds eind jaren zestig tot eind jaren 70 in de hitlijsten met hits als dance to the music. De documentaire werd uitgezonden door de NTR en kwam in het wereldwijde filmcircuit terecht en won verschillende prijzen o.a. Best Feature doc: Albequrque.

Lex Olthof, filmer, vertoont zijn film More than a pipeline. Een activistische film over het conflict rond de aanleg van de Dakota Access Pipeline in het gebied van de Standing Rok Nation in de Verenigde Staten. Deze internationale film heeft prijzen gewonnen en is in juni 2018 in de VS in première gegaan.

Grijs Dragt, fotograaf, vertelt alles over het maken van fotoboeken aan de hand van zijn twee fotoboeken 10 minuten, backstage bij de Spiegel, en Flies on the Wall, backstage bij Hedon.

Margreet Vloon belicht in haar masterclass vooral het vrouwelijk zelfportret in de fotografie en Corine Aalvanger, fotograaf, neemt de bezoekers mee op het pad van storytelling in fotografie en beeld. En bezoekers, die met hun camera de binnenstad in willen kunnen onder begeleiding van Joop van Putten een speeddating doen op het gebied van Straatfotografie.

Informatie over  de World Press Photo tentoonstelling 2018 kun je hier vinden. E-tickets: www. Academiehuis.nl/ Pass Partout € 25,00 en losse kaarten € 12,50 per evenement.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)