Zonnebloem Regio Zwolle bestaat 40 jaar

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Dit feit vieren we op 15 september 2018 met onze deelnemers/gasten en de vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen van de Regio Zwolle. Voor de deelnemers is er een traktatie tijdens de traditionele theatermiddag die in De nieuwe Buitensoos in Zwolle op deze dag wordt gehouden.

Het regiobestuur zal de vrijwilligers na afloop van de theatermiddag van harte bedanken voor de soms jarenlange inspanningen die zij belangeloos verrichten voor de deelnemers van de Zonnebloem. De vrijwilligers zijn uitgenodigd voor een aangeklede borrel. Zij kunnen tijdens dit samenzijn hun ervaringen uitwisselen en elkaar (nog beter) leren kennen. De ontwikkelingen in de samenleving maken het vrijwilligerswerk nog belangrijker. Samenwerken zal in de komende jaren een sleutelwoord zijn.

De Nationale Vereniging de Zonnebloem zet zich in voor mensen, die door ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. De vrijwilligers van de ‘Regio Zwolle’ bezoeken hen thuis; In het bijzonder diegenen die dreigen te vereenzamen. Gewoon even een praatje maken of ‘even op de koffie’. Gezelschap, contact en een gesprek staan tijdens het Zonnebloem bezoek centraal. Deze huisbezoeken kunnen ook leiden tot andere initiatieven: Samen naar de film, een theatervoorstelling, een museum. Of gewoon een eindje wandelen, een middagje winkelen, een potje schaken; en nog veel meer. De plaatselijke afdelingen richten zich vooral op het ‘bezoekwerk’ in de wijken en omliggende dorpen van Zwolle. De ‘Regio Zwolle’ heeft de regie over de grotere activiteiten, zoals jaarlijkse de ‘vakantieweek’, ’theatertournee’ en ‘bootdagtocht’.

Voor iedereen, die wat voor de Zonnebloem wil doen, is er wel een vorm van vrijwilligerswerk die bij haar of hem past. De een vindt het leuk om een deelnemer thuis te bezoeken of om activiteiten te organiseren en/of te begeleiden. Een ander doet graag bestuurswerk of gaat mee op vakantie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)