Voorbeschouwing PEC Zwolle – PSV

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Jesper Drost, Django Warmerdam, Maikel van der Werff, Rochdi Achenteh, Kamohelo Mokotjo, Mateusz Klich, Wout Brama, Joey van den Berg, Warner Hahn en Ben Rienstra. Het zijn zomaar wat spelers die de afgelopen jaren met hun nieuwe club tegen PEC Zwolle, als oud-werkgever, in actie kwamen. Dit seizoen kunnen ook Trent Sainsbury en Ryan Thomas in dat rijtje worden geschaard, nu het tweetal in Eindhoven op de loonlijst staat. Laatstgenoemd zal echter niet in actie komen zaterdagavond.

Het duo wacht nog op het eerste officiële optreden. Afgelopen midweek zaten Sainsbury en Thomas niet bij de wedstrijdselectie voor het eerste treffen met het Wit-Russische BATE Borisov (2-3 winst). Woensdag werd bekend dat voor Thomas het seizoen er waarschijnlijk al op zit. De Nieuw-Zeelander heeft aan zijn eerste trainingsweek in Brabant een zware knieblessure opgelopen. Om Thomas een hart onder de riem te steken, spelen zowel PEC Zwolle als PSV de warming-up zaterdag in speciale shirts. Reden om de basiself te husselen heeft trainer Mark van Bommel overigens niet, wanneer je naar de resultaten kijkt.

Met zes punten uit twee wedstrijden leed PSV in tegenstelling tot naaste concurrenten Ajax en Feyenoord nog geen verliespunten, al was de ploeg zaterdagavond bij promovendus Fortuna Sittard dichtbij een puntendeling. Dante Rigo hielp als invaller zijn team in de slotminuut alsnog aan de zege. En winnen in de absolute slotfase is niet nieuw voor de landskampioen. Daar weet men in Zwolle alles van. Vorig seizoen speelde PEC Zwolle thuis tegen PSV misschien wel de beste wedstrijd van het jaar. Niet de Blauwvingers maar de bezoekers gingen door een doelpunt van Nicolas Isimat-Mirin in de blessuretijd met de winst aan de haal. Dat seizoen werden er op die manier meer punten vergaard door de latere kampioen. Geluk zegt de één, een echte kwaliteit vindt de ander. Feit is dat wanneer een wedstrijd voor PSV niet zo loopt als vooraf uitgetekend, het team het geduld kan opbrengen om op dat ene moment te blijven loeren.

PEC Zwolle had de start van het seizoen graag rooskleuriger gezien, maar het wacht nog op de eerste punten na nederlagen tegen sc Heerenveen en FC Utrecht. De pittige serie wedstrijden in de eerste weken werkt daarbij niet in het voordeel, maar daarachter verschuilen wil niemand zich. Het team heeft met een aantal jonge nieuwkomers, spelers in de gelederen die vlieguren dienen te maken in de Eredivisie. Dat gaat met vallen en opstaan. Tegen Heerenveen beloonde het team zichzelf niet, tegen FC Utrecht moest het zijn meerdere erkennen in de Domstedelingen. Tegen PSV is er weer een nieuwe kans om de eerste punten bij te schrijven. De laatste keer dat de Brabanders werden verslagen was in het seizoen 2014-2015. Door goals van Drost, Joost Broerse en Rienstra werd de openingstreffer van Luuk de Jong ongedaan gemaakt en de lijstaanvoerder verslagen.

PEC Zwolle – PSV staat net als vorig seizoen onder leiding van Björn Kuipers. Assistent-scheidsrechters zijn Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Official is Martin van den Kerkhof. Pol van Boekel fungeert als VAR. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)