‘TattooAge. Nooit te oud.’ voor een tattoo

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Marion Duimel

Zwolle – Op donderdag 20 september wordt op de externe muur van Museum de Fundatie in het Deltion College de expositie ‘TattooAge. Nooit te oud.’ geopend. Voor deze expositie fotografeerde Marion Duimel van GetOud 25 ouderen met een of meer tatoeages. Tatoeages die gezet zijn vanuit een cultuur, door een gedane belofte aan een kleindochter, maar bijvoorbeeld ook die symbool staan voor liefdes, de dood en omgaan met een ziekte.

Met collega Ingrid Meijering en schrijfster Marjan Berk werden de verhalen achter de foto’s opgeschreven. De foto’s en verhalen zijn niet alleen te zien in de expositie, er komt ook een boek van uit. Ieder verhaal bevat wel een levenservaring of levensles, daarom is er ook lesmateriaal van gemaakt. Studenten gaan door de verhalen met elkaar in discussie over onderwerpen als trouw zijn, je houden aan regels en gewoontes, omgaan met verlies, ergens bij horen en natuurlijk over ouder worden.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de opening en boekpresentatie. Deze vindt plaats op donderdag 20 september in het Deltion College (Mozartlaan 15). We vinden het fijn als u zich vooraf aanmeldt, dit kan via de mail tattooage@getoud.nl of telefonisch 070 427 54 90. Meer informatie over GetOud? www.getoud.nl.