Haring happen tijdens Week tegen de eenzaamheid

Foto van auteur

Zwolle – Van 27 september t/m 6 oktober is de Week tegen de Eenzaamheid. Het is bekend dat ouderen zich vaak eenzaam voelen. Reden voor Driezorg om als ouderenzorgorganisatie aandacht te besteden aan deze week met diverse activiteiten. Zo komt op 27 september a.s. om 15:30 uur de burgemeester van Zwolle, dhr. Meijer op bezoek op onze locatie Rivierenhof te Zwolle. Hij en vrijwilligers van Hart voor Zwolle happen dan samen met onze bewoners een harinkje (maatje) ter promotie van het project ‘Een maatje voor een maatje’. Dit project is een initiatief van Hart voor Zwolle en koppelt jongeren structureel aan kwetsbare Zwollenaren, zoals ouderen, om bijvoorbeeld samen activiteiten te ondernemen. “Een leuke, maar vooral goede manier om eenzaamheid tegen te gaan”, aldus Janita Gorte (directeur-bestuurder Driezorg).

Positieve reacties

Dat het maatjesproject positief ontvangen wordt en perspectief geeft aan onze bewoners, onderschrijft de reactie van mevrouw Baarslag als ze spreekt over haar maatje Yoëlle. “Ik ben altijd heel blij als ze komt. Het leuke is dat je weet die en die dag komt ze bij me. Daar ga je al een beetje naar toe leven.” Hart voor Zwolle heeft ook positieve ervaringen met het project. Initiatiefnemer Egbert-Jan Tijssen: “Het raakt jongeren als ze zien hoe eenzaam sommige ouderen zijn. Het is zo mooi om te zien dat ze in beweging komen en week in, week uit enthousiast omzien naar ouderen die alleen zijn.”

Bezoek burgemeester en wethouders
Het maatjesproject wordt tijdens de Week van de Eenzaamheid op vijf locaties van Driezorg gepromoot. Naast de burgemeester, bezoeken ook de wethouders Klaas Sloots en William Dogger twee locaties van Driezorg om een maatje te happen met bewoners i.s.m. vrijwilligers Hart van Zwolle. “De Gemeente Zwolle is merkbaar maatschappelijk betrokken bij thema’s als eenzaamheid onder ouderen. Dat doet Driezorg natuurlijk goed, maar ook onze bewoners waarderen dit zeer”, vindt Janita Gorte.

Foto 1
Haring happen tijdens Week tegen de eenzaamheid