Berkum ontvangt geladen Sparta

Foto van auteur

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Sparta Nijkerk, een tegenstander die wat bleekjes aan de competitie in de Hoofdklasse B is begonnen en ongetwijfeld de mouwen op zal stropen om alsnog de weg naar boven in te slaan.
“Sparta zal gebrand zijn op revanche, die komen niet voor een puntje naar Zwolle,” verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. “Ze hebben heel wat kwaliteit gehaald. Ik denk dat we er een flinke kluif aan krijgen, maar als wij ons normale niveau halen hoeven wij voor geen enkele tegenstander bang te zijn.”

Selectie op de schop
Sparta Nijkerk eindigde vorig seizoen als 11e in de Hoofdklasse B, waarna de ambitieuze vereniging met Eric Speelziek een nieuwe hoofdtrainer aanstelde én de selectie flink op de schop nam. Er kwamen liefst 13 aanwinsten van vaak gerenommeerde clubs bij, terwijl er 10 spelers uit de hoofdmacht verdwenen.
Mede op grond van de gehaalde versterkingen werd Sparta door velen getipt als één van de titelkandidaten in dit seizoen, maar de start viel vooralsnog wat tegen. Na een 0-0 op eigen terrein tegen SVZW volgde een 1-0 verlies bij DETO en afgelopen zaterdag kwamen de Spartanen thuis niet verder dan 3-3 tegen Staphorst. In die wedstrijd speelde Sparta aanvallender dan in de voorgaande duels en werd het binnen een kwartier 1-0 door Janic Makizodila. Twee minuten later was het echter, na fouten in de Veluwse verdediging, alweer gelijk en vlak voor rust kwam Staphorst zelfs op 1-2. Aanvoerder Donny van der Wal bracht Sparta in de tweede helft langszij en toen Makizodila drie minuten voor tijd voor 3-2 zorgde leek de buit binnen voor de Nijkerkers. In de laatste minuut verdedigde de thuisclub echter opnieuw slordig en dat leverde Staphorst, tot chagrijn van de Sparta-fans, alsnog de gelijkmaker op.
Wisselvallig
Berkum, dat eerder deze week zondageersteklasser Heino in een oefenduel met 4-0 aan de kant zette, is wat wisselvallig gestart in de nieuwe competitie. Na een 1-2 winst bij WHC volgden twee remises. In eigen huis speelden de Zwollenaren met 1-1 gelijk tegen CSV Apeldoorn, waarbij er gezien de kansen véél meer in had gezeten voor Berkum. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainer Raymond Schuurman opnieuw gelijk, en wel met 0-0 bij Buitenpost. Anders dan een week eerder kon Berkum daar absoluut geen aanspraak maken op heel veel meer, want hoewel de Zwollenaren meer balbezit hadden slaagden ze er niet in om de defensieve muur van de Friezen te ontregelen. Na rust kwam Berkum er opnieuw niet door en kreeg Buitenpost zelfs enkele goede kansen. Berkum-keeper Dominic van Hoof leverde echter goed werk, zodat Berkum er in ieder geval nog een punt aan overhield.
Na die tweede achtereenvolgende puntendeling staat Berkum nu op een gedeelde vierde plaats in de Hoofdklasse B. Sparta Nijkerk staat 12e, maar de achterstand op Berkum bedraagt slechts drie punten zodat er voor beide ploegen nogal wat op het spel staat. De wedstrijd Berkum-Sparta Nijkerk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter René Wijma uit het Friese Oosterwolde, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)