WVF begint competitie met thuisnederlaag

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Na het succes in de beker, WVF overleefde de poulefase en wist zich sinds enkele jaren geleden te plaatsen voor de eerste knock-out ronde. Vanmiddag moest het voor de competitie aantreden op eigen veld tegen de Esch uit Oldenzaal.

Al vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat het meer dan een gelijkwaardige tegenstander voor de ploeg uit Westenholte was. De gasten gingen stevig de duels aan en gaven achterin niet veel weg en hadden in Ensink een prima doelman die met een aantal goede reddingen mede verantwoordelijk was voor de winst van de Esch. Ook WVF stond verdedigend goed, waar de van Heino overgekomen Paul van Dijk een meer dan welkome versterking is. Paul bracht rust en verstuurde vanmiddag een aantal heerlijke passes waarmee hij de voorwaartsen van WVF mee aan het werk zette.

In deze gelijk opgaande wedstrijd kreeg WVF toch enkele kansen om op voorsprong te komen. Zo was het Ruben Meijer die na een combinatie met Martijn Ruijsch net voorlangs het doel schoot en was het doelman Ensink die met veel moeite een lage voorzet van Jabir Mazouz op de goed doorgelopen Max Goudbeek wist te onderscheppen. Tussendoor had Mike te Wiele een prima redding op een verraderlijk schot van de gasten. Halverwege de eerste helft barste een hevige regenbui los over sportpark de Weide steen wat het spel van beide ploegen niet ten goede kwam. Zo was een voorzet van Max Goudbeek te hoog voor de inkomende Jabir Mazouz. Nadat Mike te Wiele een knappe redding had op een vrije trap van teders gingen beide ploegen doorweekt van de regen de kleedkamers in.
Bij WVF kwam na rust Lucas Velner in de ploeg voor Hessel Berends en zocht het direct de aanval en werd het ook dreigender. Kristian Bril zag zijn voorzet op de lat belanden. Max goudbeek was na een knappe actie dicht bij de openingstreffer maar zag zijn harde schot uitstekend gestopt door doelman Ensink. Nadat een van richting veranderde vrije trap van de Esch over het doel van WVF zeilde, deden de talentvolle jongeren van WVF van zich spreken. Lucas Velner, Bas Koenen en Max Goudbeek wisten elkaar met enkele goede combinaties goed te vinden en zorgden voor veel gevaar, helaas voor de thuisclub leverde dat niet de zo gewenste openingstreffer op en leek deze wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, leek want een moment van onoplettendheid leverde de gasten ui Oldenzaal de volle winst op. Het was Kosters die de volledig in de zestien vrijstaande Roelink bediende en daarmee voor de 0-1 zorgde. WVF probeerde in de resterende minuten nog de gelijkmaker te produceren, kreeg ook enkele kansen maar kwam niet tot scoren. Zo stapte de ploeg van trainer Marcel van der Steege met een nederlaag, waarbij een gelijkspel op zijn plaats was geweest, van het veld. Toch hoeft de ploeg niet te wanhopen, het bezit voldoende voetballend vermogen om de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)