Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Zondagmiddag speelt PEC Zwolle de derde uitwedstrijd in een week tijd. Na zeges op FC Emmen en VV Staphorst, wacht in Alkmaar het AZ van trainer/coach John van den Brom.

Het zal geen eenvoudige opdracht worden. PEC Zwolle heeft het de laatste jaren behoorlijk lastig gehad in Alkmaar. Sinds de promotie van de club in 2012 werden er zes competitiewedstrijden gespeeld in Noord-Holland. AZ won maar liefst vijf keer en eenmaal werd het gelijk. Dat was in februari 2017 (1-1). Ryan Thomas zorgde destijds voor het Zwolse doelpunt.

AZ draait goed in de competitie. De Alkmaarders staan na zes speelrondes op de vijfde plaats met elf punten. Dat is ronduit knap, zeker na het vertrek van Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst. De aanvallers streden vorig seizoen om de titel ‘topscorer van de Eredivisie’. De Iraniër ging uiteindelijk met die eer aan de haal. Deze zomer kocht Brighton & Hove Albion de spits van AZ en dus rinkelde de kassa in het AFAS stadion. Ook Weghorst spekte de clubkas met zijn vertrek naar VFL Wolfsburg.

Afgelopen weekend werd er door AZ met 1-3 gewonnen bij FC Groningen, mede door een doelpunt van de teruggekeerde Adam Maher. De week daarvoor werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Feyenoord. Daarmee werd een einde gemaakt aan een lange reeks van nederlagen tegen clubs uit de traditionele top drie. PEC Zwolle staat aan de vooravond van de zevende speelronde op een 14e plaats. De ploeg van John van ’t Schip boekte afgelopen weekend een belangrijke overwinning bij FC Emmen (0-1), waardoor het nu in totaal zes punten heeft verzameld, allen buitenshuis.

Jochem Kamphuis is zondag de scheidsrechter van dienst in het AFAS Stadion. Rob van de Ven en Jan de Vries zullen hem assisteren. De official is Luca Cantineau. VAR is Richard Martens, die geassisteerd wordt door Maarten Ketting. Het duel in Noord-Holland begint om 14.30 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)