D66 roept college op: Zet Zwolle internationaal op de (trein)kaart

Foto van auteur

Zwolle – Er wordt nu en de komende jaren veel werk verzet om de ambitieuze transformatieplannen in de Spoorzone te realiseren. Het ontwikkelingsniveau ligt hoog. Nu blijkt dat de Duitse regering een snelle trein tussen Amsterdam en Berlijn wil realiseren. D66 Zwolle ziet kansen voor Zwolle, het tweede OV-knooppunt van Nederland, en stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Raadslid Claudia van Bruggen geeft aan dat Zwolle zeer centraal gelegen is, bezien vanuit zowel vanuit regionaal, nationaal als internationaal perspectief. “De hub functie die bij Zwolle past, moet ook de komende jaren worden versterkt . Een sterke hub in Zwolle is in het belang van juist die regionale en (inter-)nationale bereikbaarheid” zegt het raadslid.  

De NS en Deutsche Bahn hebben afgesproken dat er binnen een half jaar een gezamenlijk plan ligt voor deze trein verbinding. “Tijd voor actie dus! Want 1 en 1 is 2, die treinverbinding kan heel goed via station Zwolle lopen. Deze plannen voor een goede treinverbinding dragen er ook aan bij dat de trein een makkelijker alternatief wordt voor het vliegtuig” aldus Van Bruggen.

D66 Zwolle vraagt een actieve houding van het college van burgemeester en wethouders. ,,We vinden het als D66 belangrijk dat die internationale treinverbinding met Zwolle er komt en zullen alle ontwikkelingen en initiatieven om dit mogelijk te maken maximaal stimuleren.’’