D66 Zwolle presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Foto van auteur

Zwolle – D66 Zwolle presenteert haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Marco van Driel, die eerder door de D66 leden gekozen werd tot lijsttrekker gaat naar eigen zeggen met een talentvol, veelbelovend en enthousiast team aan de slag voor Zwolle. Voorzitter Walter Stuifzand is trots op de diverse lijst met de meeste kandidaten ooit. “Het is een mooie mix met geboren en getogen Zwollenaren, ervaring en vernieuwing en veel kennis op een breed aantal belangrijke onderwerpen.”

“Zwolle staat voor grote uitdagingen, en deze verkiezingen zijn enorm bepalend voor de toekomst van de stad. We moeten nieuw perspectief bieden en dat kan alleen met een team met optimistische en betrokken mensen die werken aan een gezonde, groene en levendige stad, waar iedereen mee kan doen en waar je jezelf kunt zijn. Met dit team gaat dat ons zeker lukken,” aldus Marco van Driel.

Op nummer 2 staat Paul Guldemond. Paul werkt bij het Ministerie van Binnenlandse zaken als beleidsmedewerker. Na jarenlang raadslid in Amsterdam te zijn geweest, waar hij zich onderscheidde met zijn grondige financiële kennis, kijkt hij er naar uit om zich nu voor Zwolle in te zetten.

Plek 3 wordt ingenomen door zittend raadslid Mark Oldengarm. Mark heeft zich de afgelopen jaren hard ingezet op het thema circulariteit en neemt dit ook mee naar huis. Bij de verbouwing van zijn huis in de Pierik past hij dit ook toe.

Ook nieuw in de Zwolse politiek is Suzan de Sevren Jacquet. Zij staat op plek 4. Deze voormalig topsportster heeft veel kennis van omgevingsrecht, is nieuwsgierig en gedreven en kan niet wachten om te beginnen.

Lizet Klein Nagelvoort is met haar plek vijf de tweede vrouw op de lijst. Lizet woont in Assendorp, en is werkzaam in het sociaal domein.

Plek 6 en 7 worden respectievelijk ingenomen door voorvechter van kansengelijkheid Brenda Brouwer en gezondheidswetenschapper Waldermar Wessels. David Hof, zittend raadslid en leraar geschiedenis aan het Carolus Clusius College staat op plek 8.

D66 bereidt zich voor op een inspirerende campagne, waarin de kandidaten zich veel zullen laten zien en horen. De kandidaten gaan de komende tijd allerlei activiteiten ondernemen en willen zo veel mogelijk Zwollenaren betrekken bij de campagne en daarna bij de besluitvorming in de raad.

3 gedachten over “D66 Zwolle presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen”

Reacties zijn gesloten.