Zonovergoten achtste Ronald McDonald Rally met een topopbrengst voor het goede doel

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Omgeven in een prachtige entourage van levensgrote Dino’s klonk om 9.01 uur het startschot van de achtste Ronald McDonald Rally in Zwolle bij Dinoland Zwolle. Aan de start verschenen maar liefst 84 klassieke auto’s in de tour- en sportklasse en dat betekende wederom een uitverkochte editie.

Organisator en bestuurslid, van Ronald McDonald Huis Zwolle, Evert Leideman kijkt terug op een zonnige sportieve dag voor het goede doel met een megaopbrengst van €40.000,- Dit jaar een extra bijzondere rally omdat het Ronald McDonald Huis Zwolle 15 jaar bestaan. ‘Ik ben trots en dankbaar dat wij dit met elkaar mogen doen. En met elkaar bedoel ik de deelnemers, de sponsoren, de studenten, alle vrijwilligers en mensen die bezig zijn met de rally op wat voor manier dan ook. Het is prachtig dat wij op deze manier geld kunnen inzamelen om een thuis te kunnen zijn voor ouders waarvan hun kindje is opgenomen in Isala. Want dat is én blijft zo belangrijk.’ 

De Ronald McDonald Rally werd voor de achtste keer gereden en dit jaar was er een prachtige uitdagende route uitgezet door Gelderland en delen van Overijssel. Bij voetbalvereniging SV Otterlo werd een heerlijk lunch verzorgd door Stern Partyservice uit Zwolle. Na de lunch werd de route verder vervolgd richting Zutphen om zo weer terug te rijden naar het Deltion College in Zwolle te gaan voor de borrel, het diner verzorgd door studenten en de prijsuitreiking.

De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar Rutger Kwant en Peter Dutman. De eerste prijs van de tourklasse was voor Sjoerd-Jan Feenstra en Kim Stegeman. Na de prijsuitreiking was het tijd voor nóg een belangrijke uitreiking. De uitreiking van de cheque met de opbrengst van de dag. Een totaalbedrag van maar liefst 40.000,-.  Omdat Ronald McDonald Huis Zwolle dit jaar 15 jaar bestaat en het lustrumjaar in het teken staat van vieren, bedanken en delen ging ook een deel van de opbrengst naar twee andere Zwolse goede doelen: InterMezzo en Monicares. Beide goede doelen ontvingen een cheque van €2500,- .

De Hoofdsponsoren Pouw Automotive, Texaco en het Deltion College overhandigden de cheque van €35.000,- aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle. Booijink straalde: ‘Wat ben ik trots op dit succesvolle evenement. Met deze topopbrengst kunnen wij er voor heel veel ouders en kinderen zijn. Het is echt een geweldig bijzonder jaar en wat ben dankbaar met alle (lustrum)sponsoren, vrijwilligers en deelnemers. Zonder hen kan Ronald McDonald Huis Zwolle niet bestaan.”