Word jij de nieuwe Stadsdichter van Zwolle?

Foto van auteur

Zwolle –  Wordt jij de nieuwe stadsdichter en volgt Kees Smits op?Solliciteer dan naar de functie van Stadsdichter van Zwolle! Dat kan nog tot 1 november 2018.

Vertegenwoordigers van Zwolle Zien en Stadkamer voeren op donderdag 15 november gesprekken met de kandidaat-Stadsdichters. Na deze gesprekken wordt de nieuwe Stadsdichter Zwolle geselecteerd.

De Stadsdichter geeft via poëzie (eventueel begeleid met muziek) kleur aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in Zwolle. Zo draagt de Stadsdichter bij aan de beleving, verdieping, verwondering, verrassing van het alledaagse leven in de stad Zwolle.

Geen verkiezing, maar sollicitatie
Het comité nieuwe stadsdichter van Zwolle vindt het prettig dat de Partij voor Cultuur (PvC) meedenkt en zelfs al een kandidaat naar voren schuift in de persoon van Hanneke Poelmans. Zo wordt samen gezocht naar de beste stadsdichter voor de komende twee jaar: iemand die alle gevoelens van de stad kan vertolken, van blijdschap tot verdriet, van bezinning tot verbazing, van boosheid tot dankbaarheid en die kritiek levert waar dat nodig is.
Dichters en dichter-zangers kunnen hun schriftelijke motivatie én 3 gedichten over Zwolle insturen via de website www.zwollezien.nl. Bij de selectie wordt gelet op de kwaliteit, gelaagdheid en toegankelijkheid van de poëzie. Alsmede op de betrokkenheid bij de stad Zwolle en actuele Zwolse ontwikkelingen. Bovendien speelt de voordrachtkunst van de dichter of dichter-zanger een rol, net als diens visie op de invulling van het Stadsdichterschap. De Stadsdichter wordt in principe aangesteld voor een periode van 2 jaar.

Presentatie nieuwe Stadsdichter
De nieuwe Stadsdichter van Zwolle wordt aan de stad gepresenteerd tijdens Nationale Gedichtendag, 31 januari 2019. Tevens wordt Kees Smits dan hartelijk bedankt voor de wijze waarop hij het stadsdichterschap in Zwolle vorm gaf.