De Monitor Meeting over het klimaatconflict komt naar Zwolle

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op woensdag 12 december vindt in Zwolle de vierde Monitor Meeting plaats, georganiseerd door het televisieprogramma De Monitor van KRO-NCRV in samenwerking met Club Cele. In Schouwburg Odeon gaat presentator Teun van de Keuken in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen, de (lokale) politiek en aanwezigen over het klimaatconflict. Je kan je nu aanmelden om erbij te zijn.

Klimaatconflict
In maart dit jaar maakte De Monitor de uitzending Klimaatconflict in de Polder over de dilemma’s die gepaard gaan met de duurzame plannen van gemeenten. Om in de toekomst energieneutraal te worden zijn er vaak grote oppervlakten aan zonnepanelen en windmolens nodig, maar veel bewoners verzetten zich hiertegen. Hoe halen de gemeenten dan toch hun klimaatdoelen?

Ook in Zwolle was de komst van windmolens een belangrijk onderwerp in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Bewoners kwamen in opstand tegen de komst van windmolens in hun omgeving. Maar hoe bereikt de gemeente dan haar duurzame ambities? Op woensdag 12 november gaat Teun van de Keuken over deze vraag in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en (lokale) politici. De Monitor Meeting: klimaatconflict begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Rabo Foyer van Schouwburg Odeon in Zwolle. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van De Monitor.

Monitor Meetings
De Monitor Meetings worden georganiseerd naar aanleiding van een uitzending van het KRO-NCRV televisieprogramma De Monitor. Rondom een actueel thema wordt een gesprek gefaciliteerd tussen burgers en betrokkenen. Een gesprek waarbij gekeken wordt naar de oorzaken van de problemen, maar ook naar de mogelijke oplossingen. De basis voor het gesprek is ons onderzoek en onze (televisie- en online) reportages. We hopen dat de Meetings bijdragen aan ontmoeting en gesprek, en mogelijk ook aan het vinden van oplossingen en alternatieven.

De Monitor is een journalistiek platform van KRO-NCRV dat maatschappelijke kwesties aankaart met behulp van de kennis, ervaringen en input van het publiek. De kwesties gaan over onderwerpen waar iedereen in Nederland wel eens mee te maken heeft, zoals zorg, werk, veiligheid, onderwijs, duurzaamheid en wonen. De Monitor zoekt hierbij naar weeffouten in de wet- en regelgeving, fouten waar burgers mee geconfronteerd kunnen worden.

Meld je hier aan voor de Monitor Meeting in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)