THOR in de prijzen in Doorn

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Het laatste weekend van november stond in het teken van de Hang-On survivalrun in Doorn. Een wedstrijd over twee dagen, waarbij nationale en internationale atleten met elkaar de strijd aan gingen. Verspreid over een afwisselend parcours op de Utrechtse heuvelrug vormde het grote aanbod aan hindernissen een ware uitdaging voor iedere atleet.

Op zaterdag scoorde Hanneke van den Belt boven verwachting goed op de 8 kilometer in de recreatieve klasse. Na een goed opgebouwde race hoorde ze aan de finish dat ze eerste was geworden bij de dames. Bij de korte survivalrun competitie liep Niels Wieringa vanuit een late startgroep een solo wedstrijd naar de 16e plaats.

Ook bij de jeugd survivalrun was THOR in alle categorieën aanwezig. Tjeerd Vissers snelde in zijn tweede wedstrijd ooit al naar een knappe 9e plaats, kort gevolgd door Thijs Weedage op de 11e plaats. Beide jeugdatleten trainen dit seizoen voor het eerst met de wedstrijdjeugd mee en bereiden zich zo gerichter voor op de wedstrijden.

Zondag was het tijd voor de middellange survivalrun, over een afstand van 13 kilometer stonden ruim 60 verschillende hindernissen. Naast de typische survivalrun hindernissen waren er ook meerdere uit de obstaclerun sport bekende hindernissen geplaatst, waarbij erg veel kracht in de onderarmen noodzakelijk is. Thoriaan Thom van Cappellen stond hier tegenover Jesse de Heer, die een thuiswedstrijd liep. Vanaf de start was het erg spannend, Thom en Jesse gunden elkaar geen meter en liepen lange tijd samen. Bij een stukje waarbij veel hindernissen dicht bij elkaar stonden moest Thom zijn meerdere erkennen in Jesse vandaag. Nadien sprak Thom over een zware maar mooie run, waarbij de kou geen grote rol van betekenis speelde.

Na een drukke wedstrijdperiode is het nu voor de meeste atleten tijd om te beginnen aan een rustperiode en langzaam toe te werken naar het open Nederlands kampioenschap op de lange survivalrun in Beltrum dat 6 januari zal plaatsvinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)