Voorbeschouwing De Graafschap – PEC Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle speelt dit weekend alweer de veertiende competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer/coach John van ’t Schip treft zaterdagavond De Graafschap in Doetinchem. Het is de tweede ontmoeting dit seizoen met de ploeg uit de Achterhoek.

Op dinsdag 30 oktober stonden beide ploegen al tegenover elkaar in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Het werd een mooie avond voor de Blauwvingers. Op een regenachtige Vijverberg werd met 2-5 gewonnen. Zian Flemming was de grote man met vier treffers. Ook Mike van Duinen wist het net te vinden.

De voorbije weken wist PEC Zwolle deze lijn niet door te trekken. Tegen Fortuna Sittard, Willem II en ADO Den Haag werd verloren, dus is de honger naar een positief resultaat groot. De Blauwvingers vinden zichzelf terug op de vijftiende plaats met elf punten. Ook De Graafschap bivakkeert in de onderste regionen van de vaderlandse competitie. De promovendus boekte een paar uitstekende overwinningen op onder meer Feyenoord en Excelsior, maar de ploeg van Henk de Jong kende ook de nodige tegenslagen. Zo werd vorige week nog met 5-0 verloren bij FC Utrecht. De Superboeren hebben tot nu toe tien punten verzameld en staan daarmee een plek lager dan de Zwollenaren.

De laatste keer dat dit affiche op het programma stond in de Eredivisie was in het seizoen 2015/2016. PEC Zwolle won in speelronde 2 op 15 augustus 2015 met 0-3 door goals van Wouter Marinus, Bart van Hintum en Sheraldo Becker. Dat seizoen degradeerde De Graafschap via de nacompetitie. In totaal speelden de ploegen driemaal tegen elkaar in de Eredivisie, de andere twee duels wisten de Doetinchemmers te winnen.

De Graafschap – PEC Zwolle begint zaterdagavond om 19.45 uur. Martin van den Kerkhof heeft de leiding over deze wedstrijd. Hij wordt geassisteerd door Freek Vandeursen en Johan Balder. Freek van Herk is aangesteld als official. De VAR van dienst is Stan Teuben. Roy de Nas zal hem assisteren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)