Rappers Sticks, Rico en Typhoon krijgen Erepenning Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft donderdagavond 13 december  de Erepenning van de gemeente Zwolle uitgereikt aan de rappers Rico, Sticks en Typhoon. Dit gebeurde tijdens het afscheidsconcert van Rico en Sticks in Hedon. De rappers krijgen de penning voor hun bijzondere verdiensten als muzikale ambassadeurs en ‘fakkeldragers’ van Zwolle.

Rico
Rapper Ricardo McDougal heeft zich sterk gemaakt voor Fakkelteit en Fakkelteenz, die dankzij hem zijn uitgegroeid tot echte broedplaatsen voor jongeren die willen rappen. Hij laat jonge talenten groeien, geeft ze advies en vertrouwen en moedigt ze aan om samen te werken met anderen.

Sticks
Rapper Junte Uiterwijk maakt zich ook sterk voor Zwolle als ambassadeur van PEC Zwolle United. Verder is Sticks een voorbeeld voor generatiegenoten, omdat hij ze aanzet tot nadenken en herdenken. Niet alleen op 4 en 5 mei, maar het hele jaar door.

Typhoon
Rapper Glenn de Randamie gaat in zijn werk maatschappelijke thema’s niet uit de weg. Met zijn muziek en teksten weet hij mensen te raken en te verbinden. Zijn optreden op Koningsdag 2016 in Zwolle is daar een ongeëvenaard en onvergetelijk voorbeeld van. Hij kreeg de stad, het land en de Koninklijke familie aan het dansen.

Erepenning
De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Rico, Sticks en Typhoon zijn er nu in totaal 36 personen en/of organisaties houder van de Zwolse erepenning.

De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan de houder van de erepenning en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. Ondernemer Wim Waanders is ereburger van Zwolle. De gouden penning werd eerder uitgereikt aan wijlen eerste bevrijder Leo Major en oud-burgemeester Job Drijber.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)