Zwolle versterkt Groenste-Straat-wedstrijd provincie

Foto van auteur

Zwolle – Zwollenaren die in ‘hotspot buurten’ wonen, staat een attentie te wachten bij het boodschappen doen. Tussen woensdag en zaterdag 19 t/m 22 december lopen zij bij de winkel op de hoek studenten tegen het lijf die enveloppen uitdelen met de flyer ‘Groenmakers Zwolle’ en een zakje vergeet-mij-nietjes.

Met deze actie vraagt de gemeente aandacht voor de Groenste-Straat-prijsvraag van de provincie. En stelt als extra aanmoediging vergroen-je-straat-workshops beschikbaar. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 januari 2019.

‘Hotspot buurten’
‘Hotspot buurten’ zijn buurten met veel verharding. In zomers zoals die van afgelopen jaar kan het er erg heet worden. Het vergroenen van de tuinen, balkons en straten helpt dan aanzienlijk om te verkoelen. Op de bijgaande kaart is te zien om welke buurten het vooral gaat.

Meer straten kunnen winnen
De provincie schreef onlangs een prijsvraag voor de Groenste Straat uit, voor inwoners in heel Overijssel. Wie zich met minimaal vier buren aanmeldt, kan 20.000 euro winnen voor het vergroenen van je eigen straat. Een prachtig initiatief vindt de gemeente. Echter, er kan maar een straat per gemeente winnen. Daarom vraagt de gemeente niet alleen extra aandacht voor de Groenste Straat wedstrijd. Ook stelt zij buurten in Zwolle die zich aanmelden, vergroeningsworkshops in hun eigen straat in het vooruitzicht. Daarmee kunnen er meer straten ‘winnen’.

Studenten op 6 locaties actief
De actie van de gemeente bestaat eruit dat studenten in tweetallen op zes locaties in Zwolle bij winkels staan. Zij delen een attentie uit. En ze enthousiasmeren het publiek om zich vóór 31 december aan te melden voor de Groenste Straat wedstrijd. Daarmee maken Zwollenaren meteen kans op een van de vergroeningsworkshops: praktische ondersteuning om hun eigen straat, tuinen of balkons te vergroenen. De actie loopt tussen woensdag 19 en zaterdag 22 december.

Meer informatie is te vinden op www.jijenoverijssel.nl/groenstestraat. Op www.zwolle.nl/klimaatmakers staan voorbeelden van straten in Zwolle die al bezig zijn geweest met het vergroenen van hun buurt.

groenste straat buurtindeling – kaart

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)