Zwolle – Vandaag maakte het Fonds Podiumkunsten bekend dat de aanvraag voor de Nieuwe Makersregeling voor het traject van Tim Hammer is gehonoreerd. Samenwerkingspartner van Kameroperahuis in dit traject is beeldend theatergezelschap Ulrike Quade Company. Tim Hammer is na Mart van Berckel de tweede opeenvolgende nieuwe maker waarvoor Kameroperahuis deze subsidie ontvangt.
De subsidie van Fonds Podiumkunsten is bestemd voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject – maximaal 2 jaar – in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals te ontwikkelen. Hierdoor krijgt Tim Hammer de mogelijkheid om uitgebreid te experimenteren en te onderzoeken zodat hij de komende jaren zijn artistieke signatuur verder kan ontwikkelen en zich kan professionaliseren als muziektheatermaker.
Artistiek leider Karin Netten over Tim Hammer: “Tim is een veelzijdig performer en weet met humor en zijn hypnotiserende aanwezigheid op de vloer de kijker mee te nemen in zijn fantasie. Hij heeft een brede interesse en wij geloven in zijn drang om zijn kennis en fascinatie voor Japan, poppenspel en muziektheater te combineren tot een nieuwe (hybride) theatervorm.”
Tim Hammer: van performer naar muziektheatermaker
Tim Hammer studeerde in 2012 af aan de opleiding Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium te Arnhem. Vanaf 2013 is Tim bij Kameroperahuis betrokken als performer en was hij onder andere te zien in de voorstellingen ‘Romeo & Julia volgens de bode’, ‘Ik Vertrekt’, ‘Een Kersentuin’ en ‘Welstaat’. Ook is hij werkzaam als poppenspeler en stond hij met Ulrike Quade Company in 2017 in de opera ‘Madama Butterfly’ van de Munt/La Monnaie. Daarnaast heeft Tim een aantal muziektheatervoorstellingen ontwikkeld, waaronder ‘Requiem voor een Kroeg’ voor het Café Theater Festival in 2015 en ‘De Balts’ bij Kameroperahuis. Deze laatste voorstelling was het afgelopen seizoen onder andere te zien op Pop Arts Festival en Oerol.
Over Kameroperahuis
Kameroperahuis is een productiehuis voor muziektheater gevestigd in Zwolle. Sinds de oprichting in 2007 begeleidt Kameroperahuis jonge, nationale talenten in het maken en uitvoeren van eigentijds muziektheater. Binnen een talentontwikkelingstraject van drie jaar worden de makers begeleid om zo hun artistieke signatuur verder te ontwikkelen, een stevig netwerk op te bouwen en samenwerkingen tot stand te brengen die discipline-overstijgend zijn.