Dierenweide ’t Spiekertje zoekt vrijwilligers

Foto van auteur

Zwolle – Dierenweide ’t Spiekertje in park Ittersumerbroek aan het Van Schaikpad is op zoek naar vrijwilligers dierenverzorging (m/v) om het vaste team van vrijwilligers te helpen met het ondersteunen van de voerdiensten.

Het werk omvat het voeren van de schapen en geiten, de kippen, eenden, parelhoenders, kalkoen, konijnen en cavia’s, het verschonen van de waterbakken alsmede het schoonmaken van hokken als dat nodig blijkt. Je kunt zelf bepalen welk tijdstip van de dag je uitkiest. Het huidige team van vrijwilligers heeft een verdeling gemaakt van een vaste voerdag per vrijwilliger, maar door verloop, verhuizing of studie is dat aantal weer aan het krimpen en kunnen we dus nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Dierenweide ’t Spiekertje bestaat sinds 1996 en is volledig afhankelijk van giften en donaties. De dierenweide heeft momenteel zo’n twaalf vrijwilligers. Elke zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.30 uur komt een aantal vrijwilligers bij elkaar om de hokken schoon te maken, allerlei reparaties uit te voeren en de dieren te voeren. Daarnaast is er een doordeweekse voederdienst waarbij de vrijwilligers onderling met elkaar afspreken wie wanneer voert.

Voor meer informatie surft u naar de Facebookpagina van dierenweide ’t Spiekertje, of mailt u naar Madelon Merk: madelonmerk@gmail.com. U kunt uiteraard ook op zaterdagmorgen langskomen en kennismaken met de dierenweide.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)