Berkum de mist in tegen Buitenpost

Foto van auteur

Door Redactie

VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft opnieuw kostbare punten ingeleverd door thuis met 0-1 te verliezen van Buitenpost. Zelfs een strafschop was niet genoeg om langszij te komen en ondanks forse druk slaagde de thuisclub, die in het laatste halfuur met een man meer op het veld stond, er niet in om de bezoekers echt in de problemen te brengen.

“Het goede spel van onze oefenwedstrijden zag ik nu totaal niet terug,” constateerde Berkum-trainer Raymond Schuurman. “Tegen Buitenpost moet je niet achter komen, toen dat wél gebeurde was het knokken tegen een muur.” Coach René van der Weij van Buitenpost vond dat zijn ploeg ondanks zware druk makkelijker had gevoetbald. “Berkum ging pas echt stormen na onze rode kaart. In de laatste 20 minuten was het alleen maar tegenhouden bij ons, maar dat hebben we wél heel goed gedaan.”

Berkum had vooral in de eerste helft moeite om de bal in de eigen ploeg te houden en het spel oogde rommelig. Ondanks een versterkte defensie ging het daar al snel mis waardoor Buitenpost-spits Rik Weening in het centrum vrij kon aannemen en uit kon halen voor de 0-1. Dat was precies het scenario waarvoor aan Zwolse zijde werd gevreesd, want de Friezen bewezen eerder over een sterke verdediging te beschikken. Berkum creëerde gaandeweg wel mogelijkheden maar niemand stond op de goede plek om de trekker over te halen.
Onmiddellijk na rust kreeg Berkum een levensgrote kans maar na een inzet van Chris van der Meulen slaagde Jasper Bremmer er, zo’n beetje op de Friese doellijn, niet in om de bal binnen te leggen. Direct daarna kopte Johnsen Bacuna, op aangeven van Jason Huisman, net naast en nam de druk van de Zwollenaren verder toe. Dat leek na bijna een uur ook succes op te leveren toen de doorgebroken Bacuna in het Friese strafschopgebied werd gevloerd door Berend Schootstra. Scheidsrechter Schul was resoluut: een penalty én een rode kaart voor de Friese aanvoerder. De strafschop werd genomen door Berkum-captain Mark van der Meulen, maar die vond de sterk anticiperende doelman Kevin van der Meulen op zijn weg zodat deze meer dan riante kans op de gelijkmaker in rook opging.

Berkum voerde de druk, met een man meer, fors op in het laatste halfuur maar kwam toch niet dichterbij. De Buitenpost-verdediging, met aan het hoofd de soeverein spelende Robin Huisman de Jong, en keeper Kevin van der Meulen hielden stand. Berkum kreeg tot vlak voor tijd nog diverse mogelijkheden maar was ongelukkig in de afwerking en een aantal keren verdwenen schoten ook huizenhoog over het doel van de bezoekers, zodat er in de stand geen verandering meer kwam, tot frustratie van de Zwolse aanhang.
Daarmee blijft Berkum 12e in de Hoofdklasse B en is de gevarenzone dus nog steeds akelig dichtbij. De Zwollenaren zullen volgende week bij hekkensluiter SVZW écht punten moeten gaan pakken om zich enigszins uit de problemen te werken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)