Winst en kopposities Oranje Zwart 1 en 2

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Zaterdagavond 26 januari jl. was het zover: een volle ZBC-hal, gevuld met OZ-ers en veel afgevaardigden uit het Friese Kollum, die allen zeer fanatiek hun ploegen aanmoedigden.

Invicta heeft echter haar naam geen eer aangedaan: in het Latijn betekent invicta onoverwonnen. Vooraf waren er veel tactische plannen gesmeed door beide coaches van de selectie. Deze hebben hun vruchten afgeworpen, hetgeen geleid heeft tot goed korfbalspel van beide selectieploegen.

S2 begon haar wedstrijd moeizaam in de eerste helft, maar heeft dit ruimschoots goed gemaakt in de rest van de wedstrijd. Berjan van Beesten had een geweldige invalbeurt en sleepte S2 mee in hun overwinning. Wendy de Koning speelde haar tegenstander volledig de wedstrijd uit. Als team stond S2 er, ze waren mentaal sterker dan hun tegenstander.
S1 liet aan het begin van de wedstrijd een mooi staaltje korfbal zien. Binnen 12 minuten stond het 8-1. Hierna begon Invicta beter te spelen en kreeg het meer vat op het spel. Invicta kroop langzaam dichterbij, maar het verschil is nooit minder geweest dan 3 doelpunten. Roy Hoedeman trok de kar bij S1 en deed dit voortreffelijk. Ricardo Wagenmaker verzorgde een zeer snel aanvalsspel waardoor hij zeer regelmatig zijn tegenstander ‘zoek’ speelde. Ricardo gaf de scheidsrechter nog een lesje over hoe hij ‘lopen’ kon herkennen. Dit werd door het publiek schaterend ontvangen.
De avond gaat de boeken in als een zeer geslaagde, OZ-waardige avond.
Eindstanden:
Oranje Zwart 1 – Invicta 1 17-13
Oranje Zwart 2 – Invicta 2 19-13
Beide teams staan nu op de 1e plaats in de competitie.
Aankomende zaterdag, 2 februari, spelen ze weer thuis.
Aanvangstijden:
Oranje Zwart 1 – Harkema 1 20:00 uur
Oranje Zwart 2 – Harkema 2 18:35 uur

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)