Zwolse korfbalvereniging Oranje Zwart zoekt met spoed nieuwe speelsters

Foto van auteur

Zwolle – Korfbalvereniging Oranje Zwart uit Zwolle is met spoed op zoek naar nieuwe speelsters. Dames die direct de seniorenteams in wedstrijd- of breedtekorfbal willen versterken.

Het tekort aan speelsters is ontstaan doordat enkele speelsters plots moesten stoppen met korfballen omdat werk of studie niet meer te combineren was met het sporten. Tevens heeft de korfbalvereniging te maken met blessures en blijde verwachtingen. Oranje Zwart traint twee keer per week en op zaterdag wordt een wedstrijd gespeeld. Het sportelement is voor Oranje Zwart belangrijk, maar het is ook “een warme club, waar je jezelf snel thuis zult voelen en er genoeg momenten zijn waarop je als lid op een andere manier in contact met elkaar komt”.

De club zoekt speelsters die in Zwolle wonen of binnenkort naar Zwolle verhuizen. Natuurlijk moet korfbal een passie zijn. Ook al heb je geen ervaring met korfbal, maar lijkt het je leuk om het (beter) te leren, dan heeft Oranje Zwart interesse voor jou. Spelers die een overstap overwegen vanwege afstand of verhuizing zijn eveneens van harte welkom.

De korfbalvereniging heeft drie seniorenteams (S4, S5 en S6), die breedtekorfbal spelen en waar het samen sporten en plezier hebben voorop staat. Het competitie-element speelt hier een mindere rol.

Daarnaast heeft Oranje Zwart drie teams die wedstrijdkorfbal spelen. Deze teams spelen in een competitie waarin je kunt promoveren en degraderen (S1 speelt in de 2e klasse, S2 in de 3e klasse, S3 in de 4e klasse). Plezier staat ook hier voorop, maar er wordt altijd gestreefd naar een maximaal resultaat.

Dames die Oranje Zwart willen komen versterken, kunnen contact opnemen met werving@oranje-zwart.nl.