ZwolleFonds verwelkomt Aukje Grouwstra als nieuwe binnenstadmanager van Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – In het belang van de Zwolse binnenstadondernemer en ter ondersteuning van het ZwolleFonds is Aukje Grouwstra per 1 maart 2019 aangesteld als de nieuwe binnenstadmanager van Zwolle.

Het ZwolleFonds is een samenwerkingsverband van ondernemers vanuit detailhandel, horeca en publieksgerichte ondernemingen in de binnenstad van Zwolle. Zij werkt nauw samen met de gemeente Zwolle aan een bruisende, schone, gastvrije en veilige binnenstad.

Zwolle is niet onbekend voor Aukje, ze heeft er zo’n tien jaar gewoond en gewerkt. In die periode is zij o.a. als vrijwilliger actief geweest in het mee helpen opzetten van het Bevrijdingsfestival Overijssel, dat toen nog in de stad haar podium had. Het versterken van de community in De Oude Ambachtsschool (DOAS) en de uiteindelijke legalisering heeft zij mede ondersteund. Voor Aukje is het bouwen van relatiestructuren een logische handeling, omdat je in een samenwerking sterker staat en meer van de grond kan krijgen.

Zwolle heeft een prachtige historische binnenstad met een rijke cultuur. Het aantal ondernemers blijft groeien en het is belangrijk dat zij ondersteund worden in het steeds veranderende Retail- en horecalandschap. “Het is van belang de stad fris, aantrekkelijk en bij de tijd te houden, met een prachtige onderlegger van een oude Hanzestad,” aldus Aukje.
Met de nieuwe ontwikkelingen rondom het station, met o.a. de nieuwe busbrug, zijn Zwolle en de binnenstad nog beter bereikbaar voor alle Zwollenaren, bezoekers en forenzen.

“Ik heb enorm veel zin om samen met het ZwolleFonds en de stakeholders (ondernemers, vastgoed, horeca, cultuur en gemeente) de binnenstad te organiseren en te promoten. Wij willen meer bezoekers kennis laten maken en laten genieten van de op één na beste binnenstad van het land. Zwolle heeft de deuren wagenwijd open staan, waar bezoekers sinds kort ook iedere zondag van harte welkom zijn om te shoppen.”

Ook het bestuur van ZwolleFonds is erg blij met de nieuwe spil in het web in de binnenstad van Zwolle. “We zijn zeer enthousiast over de komst van Aukje binnen het ZwolleFonds. In het belang van een levendige binnenstad en het aantrekken van meer bezoekers is een binnenstadmanager onmisbaar. “

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)